VCD AUTOMATISERING

VCD automatiseert Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen

Groningen, 9 oktober 2002 - Na een uitgebreid selectietraject onder leiding van een extern adviseur, heeft de Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen op 2 oktober jl. de handtekening gezet onder het contract met VCD Automatisering en PinkRoccade HealthCare; samenwerkingspartners op het gebied van ziekenhuisautomatisering. De opdracht betreft het implementeren van een stabiele totaaloplossing voor twee belangrijke processen: financiële administratie en goederenlogistiek. Met de koppeling van Exact Financials C/S en Vila hebben de partners inmiddels een goede positie in de markt verworven.

Selectietraject
De heer Rademacher (voorzitter van de Raad van Bestuur) van de Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen toonde zich tevreden over de uitkomst van het selectietraject, waarbij de keuze is gemaakt voor Exact Financials C/S als financieel systeem en Vila, ter ondersteuning van de goederenlogistiek. Na een uiterst zorgvuldig selectietraject waarbij verschillende systemen nauwkeurig zijn onderzocht, koos de stichting voor een toekomstgerichte oplossing en gegarandeerde continuïteit. Per 1 januari 2003 zullen alle bij de stichting aangesloten zorginstellingen hun administratie voeren met Exact Financials C/S. De integrale acceptatietest, inclusief de koppeling met Vila, zal in juli 2003 plaatsvinden.

Samenwerkingspartners
VCD Automatisering en PinkRoccade Healthcare worden in de zorgsector steeds vaker in één adem genoemd. De reden daarvan is de succesvolle samenwerking van beide organisaties op het gebied van ziekenhuisautomatisering. De samenwerkingspartners bieden ziekenhuizen een stabiele totaaloplossing voor twee zeer belangrijke processen: financiële administratie en goederenlogistiek. Met de koppeling van Exact Financials C/S en Vila - twee topsystemen met een bewezen staat van dienst - hebben de partners inmiddels een goede positie in de markt verworven.

Financieel systeem
De standaard financiële oplossing Exact Financials C/S wordt wereldwijd toegepast in grote en middelgrote organisaties. Als vaste partner van Exact is VCD al vijf opeenvolgende jaren Exact Financials C/S partner van het jaar. VCD heeft inmiddels bij ruim 300 organisaties Exact Financials C/S op maat geïmplementeerd, waarbij uitgebreide expertise is opgebouwd in de implementatie en integratie van dit systeem en in het ontwikkelen van organisatiespecifieke modules. Met deze opdracht verstevigt VCD haar positie in de zorgsector.

Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen
Tot de Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen behoort het Ziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen, een algemeen ziekenhuis met drie locaties, namelijk: locatie De Honte in Terneuzen, locatie Antonius in Oostburg en locatie Liduina in Hulst. Van deze Stichting maken verder deel uit: Thuiszorg Zeeuws-Vlaanderen, Woonzorgcentrum Coensdike te Aardenburg en Huize Emmaus te IJzendijke. Vanuit de Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen worden de werkzaamheden van de verschillende divisies aangestuurd. Door een goede samenwerking wordt de continuïteit, kwaliteit en doelmatigheid van de zorg verbeterd. Einde persbericht