Gemeente Amersfoort

Kennis Sateliet Amersfoort (KSA) tijdelijk naar de Berkenweg

datum: 8 oktober 2002

Het college heeft vandaag besloten in te gaan op het verzoek van de Hogeschool van Utrecht om de KSA tijdelijk te huisvesten in een kantoorgebouw aan de Berkenweg.
Het gebied heeft een kantoorbestemming dus wil het college via een tijdelijke vrijstelling (art. 17 WRO) de KSA de mogelijkheid bieden om zich voor een periode van maximaal 5 jaar aan de Berkenweg te vestigen.

De KSA is op dit moment gevestigd aan de Brouwersstraat in een gebouw van ANOVA.
Binnen vijf jaar zal de hogeschool in een nieuw, nog te bouwen onderkomen huizen in het Eemkwartier op de hoek van de Amsterdamseweg en de Eemlaan. De planning is dat dit schoolgebouw zeker binnen vijf jaar wordt geopend.
De AGIS-groep, waar ANOVA deel van uit maakt, gaat zich in het gebouw aan de Brouwerstraat Amersfoort vestigen.Hierdoor moet de Hogeschool nu verhuizen. De AGIS-groep heeft de KSA een tijdelijk huurcontract aangeboden voor (een gedeelte van) het kantoorgebouw aan de Berkenweg.

Berkenweg
In eerste instantie zal de KSA gebruik maken van de begane grond, de eerste en een gedeelte van de tweede verdieping van het kantoorgebouw , dit behelst een oppervlakte van ongeveer 5000 m2. Door de verwachte groei van het aantal studierichtingen en studenten zal de school de komende jaren uitbreiden naar de derde, vierde en vijfde verdieping tot maximaal 9000 m2. De KSA heeft op dit moment nog geen concrete plannen voor avondonderwijs. Bij het moderne hogeschoolonderwijs, zeker ook voor de duale opleidingen, is avondonderwijs echter een belangrijke voorwaarde. Afgesproken is dan ook dat avondonderwijs mogelijk is op doordeweekse avonden tot maximaal 22.00 uur, uitgezonderd de vrijdagavond.

Parkeren en toegang
De meeste studenten (80%) komen lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer. Er zal een tweede toegang voor het gebouw worden gemaakt vanaf de zijde van de Kersenbaan. Aan deze kant zal ook de fietsenstalling worden aangelegd zodat fietsers van deze ingang gebruik zullen maken. Voetgangers zullen zich spreiden over beide ingangen.
Voor de werknemers van de hogeschool die per auto reizen zijn 20 parkeerplaatsen beschikbaar in of bij het kantoorgebouw. In de omliggende straten kan men overdag tot 20.00 uur niet parkeren. (Toekomstige) avondstudenten mogen niet op het terrein parkeren. De KSA heeft met de eigenaar van de ANOVA-parkeergarage afspraken gemaakt over een collectieve parkeerregeling voor avondstudenten die met de auto komen.