Ingezonden persbericht


Persbericht

Veenendaal, 9 oktober 2002

Groei Evangelische Bijbel Scholen veroorzaakt financieel tekort

VEENENDAAL De Evangelische Bijbel Scholen in Veenendaal (EBS), die 5 oktober haar 30-jarig jubileum vierde, meldt dat het afgelopen financiële jaar is afgesloten met een tekort van circa 125.000 euro.

Een belangrijke oorzaak van dit tekort is de drastische wijziging die in het verleden is aangebracht in de personeelsstructuur. Deze was nodig om als groeiende school te kunnen blijven voldoen aan de wettelijke regelgeving.

,,Er zijn veel investeringen nodig in mensen en middelen om kwalitatief hoogwaardig onderwijs op evangelische grondslag ook voor de toekomst te garanderen , zegt EBS-bestuursvoorzitter A.J. Dijkstra. ,,We hebben ervoor gezorgd dat de begroting voor het lopende financiële jaar, 2002/2003, sluitend is. Hiervoor moesten enkele ingrijpende maatregelen worden genomen. Voor de toekomst is niet alleen een sluitende begroting nodig, maar ook een toename van het vermogen om verdere investeringen mogelijk te maken en om onze reservepositie te versterken.

Onder de koepel van de Evangelische Bijbel Scholen vallen anno 2002 de Evangelische Theologische Hogeschool (ETH) en de Evangelische Toerustings School (ETS). De ETH in Veenendaal telt momenteel 208 studenten; de ETS heeft

verspreid over het land circa 1100 cursisten.

Noot voor de redactie (