Ingezonden persbericht


charset="iso-8859-1"

O2


- PERSBERICHT -

O2 houdt Arsenal-fans mobiel op de hoogte

AMSTERDAM, 9 oktober - O2 biedt voetballiefhebbers de mogelijkheid om via de mobiele telefoon op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen bij de Engelse voetbalclub Arsenal. Via de website van de telecomaanbieder (www.o2.nl) kan men zich abonneren op Arsenal Alerts.

De nieuwe dienst bestaat uit twee onderdelen: Arsenal News en Arsenal Live. Gebruikers die zich aanmelden voor Arsenal News worden via sms-jes op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen bij de Londense club, zoals het laatste transfernieuws en blessures in de selectie en bijzonderheden.

Met Arsenal Live is het mogelijk om de wedstrijden van 'The Gunners' mee te beleven. Via sms wordt men op de hoogte gehouden van het scoreverloop tijdens wedstrijden van Arsenal, en krijgt men de rust- en eindstand op de mobiele telefoon aangeleverd.

Met Arsenal-Alerts speelt O2 in op de groeiende populariteit van Arsenal in Nederland. De club heeft de Nederlanders Dennis Bergkamp en Giovanni van Bronckhorst onder contract staan. In Engeland zelf is Arsenal, dat O2 als shirtsponsor heeft, een van de populairste clubs in het land. Via mobiele diensten is er een levendige belangstelling voor het downloaden van onder meer clublogo's, clubliederen, en andere gadgets. Arsenal News en Arsenal Live kosten beide EUR 0,40 per ontvangen bericht.

Onlangs introduceerde O2 in samenwerking met PSV en NOB Mobile een unieke dienst "Goalalert". Met deze multimedia-dienst komen de doelpunten van wedstrijden van PSV in bewegend beeld en geluid op een mobiel device ter beschikking. GoalAlert is in zijn meest optimale vorm beschikbaar op de xda van O2.

Over O2
O2 reikt zijn klanten mobiele communicatiediensten aan die hun dagelijks leven verrijken. In elke situatie en elk moment. Daarbij richt O2 zich op heldere diensten die nú voor de klant relevant zijn - of het nu gaat om een consument of een zakelijke gebruiker. Want het gemak en het plezier van de persoonlijke mobiele ervaring staan bij O2 voorop. Niet voor niets heeft O2 het vizier gericht op mobiele data.

O2 beschikt over een netwerk van hoge kwaliteit, geschikt voor zowel mobiele telefonie (gsm) als voor mobiele datacommunicatie (gprs). Ruim 99,2 procent van de Nederlandse bevolking wordt met het netwerk bereikt. Voor een optimale dekking in gebouwen maakt O2 naast de gsm 1800-frequentie gebruik van extended-gsm (e-gsm).

De portal van O2 is toegankelijk voor iedereen, op ieder netwerk. Met ruim 952.000 unieke bezoekers (september 2002) is www.O2.nl de meest bezochte mobiele portal van Nederland. O2 heeft 1,4 miljoen geregistreerde portal-gebruikers.

mmO2 is in Noord Europa met 14.000 medewerkers ongeveer 17,75 miljoen klanten van dienst. In Nederland heeft O2 ongeveer 1,3 miljoen klanten. O2 is ook actief in Groot-Brittannië, Duitsland, Ierland en het Isle of Man. De financiële wereld kent O2 als mmO2 plc, met beursnoteringen in Londen en New York.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (