Euro Foundation for Business Qualification


Terug

9 oktober 2002

OTTO Qualified Company

Op 1 oktober 2002 is aan OTTO te Tilburg het Europese predikaat "Qualified Company" uitgereikt. De heer Rainer Flake, algemeen directeur van OTTO heeft het document ontvangen uit handen van mevrouw drs. Annemarie Mulder, van de European Foundation for Business Qualification. Het behalen van deze kwalificatie betekent dat de klanten en de medewerkers van OTTO te maken hebben met een onderneming waarvan de continuïteit, de betrouwbaarheid en de kwaliteit voor de komende jaren gewaarborgd zijn. Een sterk fundament in de huidige, stagnerende economie!

Het toekennen van de kwalificatie "Qualified Company" is het resultaat van een uitgebreide toetsing van de ondernemingsplannen van OTTO aan de European Classification Standard, de Europese norm voor goed ondernemerschap. Met deze onderscheiding toont OTTO aan, dat de organisatie berekend is op het behalen van de beoogde doelstellingen voor de komende jaren. Op dit moment hebben circa vijfenveertig Nederlandse bedrijven de toetsing door EFBQ eveneens succesvol afgerond. De kwalificatie is drie jaar geldig.

EFBQ
De European Classification Standard van EFBQ meet de onderlinge samenhang en consistentie van de verschillende beleids- en bedrijfsaspecten, zoals marketing, personeel, informatica en automatisering, financiën en ondernemerschap. In Nederland kent EFBQ circa 150 middelgrote ondernemingen als deelnemer. Het secretariaat van EFBQ is gevestigd in Zeist.

Grootste ter wereld
OTTO in Tilburg behoort tot het Otto Versand Concern, waarvan het hoofdkantoor in Hamburg is gevestigd en dat zich met 90 vestigingen in 23 landen het grootste thuiswinkelconcern ter wereld kan noemen. Verkopen op afstand, via catalogi of via internet (www.otto.nl), voor de bedrijfssystemen maakt het weinig verschil. Het concern heeft zich dan ook geschaard onder de groten die (wereldwijd) via internet aan consumenten verkopen.

Aandacht voor het milieu
OTTO onderscheidt zich door het modieuze kledingaanbod van goede kwaliteit en de aandacht voor het milieu. Aan het hoofd van het concern staat Dr. Michael Otto. Hij heeft medeverantwoordelijkheid voor het milieu tot een wezenlijk onderdeel van de ondernemingsfilosofie gemaakt. Dr. Michael Otto heeft vanaf 1989 een indrukwekkend aantal onderscheidingen voor zijn initiatieven met betrekking tot de zorg voor het milieu in ontvangst mogen nemen. (zie www.otto.com/ über uns / Umwelt / Auszeichnungen)


1 oktober 2002


Voor informatie over OTTO:
Marijke Schelleman, 013-4 651 515 (public.relations@ottobv.nl)

Voor informatie over EFBQ:
Mevrouw drs. A. Mulder, 030-6 985 500 (mulder@efbq.nl of efbq.net)

www.otto.nl

Copyright © 2002 EFBQ | E-mail info@efbq.nl