Ingezonden persbericht

Amsterdam, 9 oktober 2002

Lufthansa wekelijks zes maal extra van Amsterdam
naar München
Nieuwe Winterdienstregeling 2002/2003 met bijkomende vluchten op continentale en intercontinentale bestemmingen

Lufthansa breidt, in vergelijking met vorig jaar, haar Winterdienstregeling uit. Het betreft de vluchtfrequenties op zowel intercontinentale als continentale routes van en naar München en Frankfurt. Zo vliegt de maatschappij elke week zes maal extra van Amsterdam naar München. Het gaat om een dagelijkse extra vlucht (behalve op zaterdag) met vertrektijd 18.35 uur en aankomsttijd 20.05 uur. Daarmee komt het aantal wekelijkse vluchten tussen Amsterdam en de Beierse metropool op 39.

De Winterdienstregeling voor 2002/2003 gaat per 27 oktober aanstaande in. De uitbreiding van de continentale en intercontinentale vluchten betekent een toename van de beschikbare capaciteit met 13 procent vergeleken met de dienstregeling van de voorbije winter. Toen werd het aantal vluchten verminderd in de nasleep van 11 september. Daarmee is de totale capaciteit nagenoeg terug op het niveau van winter 2000/2001. Met de nieuwe dienstregeling vliegt Lufthansa in totaal naar 317 steden in 86 landen.

De komende winter worden de vluchten tussen München en Caïro hervat. Zo vliegt vier maal per week - op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag - een Airbus A319 vanaf München naar de Egyptische hoofdstad. Voor vakantiegangers die willen ontsnappen aan de Europese winter, is er een directe verbinding tussen München en Johannesburg. Een Airbus A340 doet vijf keer in de week de Zuid-Afrikaanse hoofdstad aan. Op dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag wordt vanuit Amsterdam gevlogen op de bestemming München - Johannesburg. Reizigers naar Sjanghai krijgen een grotere keuze uit reisdata door uitbreiding van de dienstregeling met een extra (vierde) wekelijkse vlucht vanuit Frankfurt op de maandag. Vanuit Amsterdam bestaan uitstekende aansluitingen op de genoemde intercontinentale vluchten.

Lufthansa voegt ook een nieuwe lange-afstandsbestemming aan haar routenetwerk toe. Tweemaal in de week vliegt een Airbus A340 van Frankfurt naar de Nigeriaanse hoofdstad Abuja, met een tussenstop in Lagos. Begin december worden de vluchten naar Sanaa, de hoofdstad van Jemen, hervat. In de tweewekelijkse dienst naar het Arabisch schiereiland zit een tussenstop in Caïro. Door de toegenomen vraag zet Lufthansa vanaf eind november een Boeing 747 in tussen Frankfurt en Dubai, ter vervanging van de Airbus A340. Dat biedt een extra capaciteit van 140 stoelen per vlucht.

Binnen Europa verhoogt Lufthansa verder de vliegfrequenties van München en Frankfurt naar Europese bestemmingen als Parijs, Genève, Zürich, Barcelona, Brussel en naar binnenlandse bestemmingen.

Meer informatie over de genoemde vluchten is te verkrijgen via het Reservations Call Center van Lufthansa (020-5829456), www.lufthansa.nl en de reisagentschappen.