Ingezonden persbericht

Persbericht

Gloucestershire County Council implementeert e-document management met ZyLAB-technologie

Snelle en eenvoudige toegang tot ingescande documenten voor medewerkers

Amsterdam, 8 oktober 2002 - ZyLAB Technologies B.V., leverancier van de geavanceerde full-text retrieval en document management software ZyIMAGE, heeft software geleverd voor het elektronisch verwerken van 8.000 planologische aanvragen, bijna 4.500 plattegronden en 1.000 kleurenfoto's aan de afdeling Environment van het Gloucestershire County Council. De documenten worden ingescand en vervolgens via OCR en geavanceerde full-text retrieval software elektronisch doorzoekbaar gemaakt met de ZyIMAGE-software.

Eén van de belangrijkste criteria voor een oplossing voor de toenemende werkdruk en de toegangs- en opslagproblemen was dat de document management software web-enabled moest zijn om te voldoen aan het ICT infrastructuurbeleid van het Gloucestershire County Council en de e-government-strategie in het Verenigd Koninkrijk.

Over het Gloucestershire County Council Environmental Department De afdeling Environment van het Gloucestershire County Council (planologie) ontvangt ongeveer 3.000 planologische aanvragen per jaar, die in omvang variëren van 10 tot 300 pagina's. De papieren documenten lopen in formaat uiteen van A5-brieven tot A0-tekeningen.

De aanvragen dienen gedurende een ongespecificeerd aantal jaren in het archief te worden bewaard (inclusief de bijbehorende goedkeuringen, afwijzingen en bezwaarschriften). Deze bestanden worden door de medewerkers van het council ingezien voor elk pand wanneer dat wordt verkocht en voor het oplossen van geschillen over erfafscheidingen. De documenten namen twee kamers in beslag in een reeds overvol kantoorpand in het centrum van Gloucestershire, maar worden nu elektronisch bewaard.

De software werd binnen een paar dagen geïnstalleerd en geconfigureerd. De precieze afstemming van het systeem op de eisen van het Gloucestershire County Council nam meer tijd in beslag. Dit kwam niet door technische problemen, maar doordat het verkrijgen van input vanuit de medewerkers en het implementeren van de nieuwe werkprocedures en -standaards tijdrovende processen waren.

De afdeling bekijkt op dit moment de mogelijkheid om gedeelten van de omvangrijke gegevens op CD's te branden, die kunnen worden gebruikt bij onderzoeken op locatie in the Cotswolds, Forest of Dean, Stroud en Tewkesbury. Wegens het succes van het Document Management-project is reeds toestemming gegeven voor de implementatie van het systeem bij de Local Plans Unit, welke nog deze herfst van start zal gaan.

ZyLAB en lokale overheden
ZyLAB Technologies B.V. heeft een langdurige relatie met lokale overheden in vele landen. Een specifiek expertisegebied wordt gevormd door de zogenaamde Council Information Systems of gemeentelijke informatiesystemen, waarvan de genoemde applicatie bij het Gloucestershire County Council een voorbeeld is. Een presentatie over een succesvolle implementatie van een dergelijk gemeentelijk informatiesysteem van ZyLAB wordt gegeven door Dhr. Vorstenbosch, Algemeen Directeur en Dhr. Van Geuns, Technisch Directeur binnen de gemeente Eindhoven, tijdens de tweejaarlijkse Information Management Conference - The Invisible Link - in Brighton (Verenigd Koninkrijk) op 26 en 27 november 2002. Meer informatie over deze conferentie is te vinden op www.cssnet.org.uk.

Over ZyLAB
ZyLAB is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. In 1983 was ZyLAB de eerste met een volledig programma voor full-text retrieval in een PC-omgeving genaamd ZyINDEX. ZyINDEX was met name geliefd voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronische files in PC-omgevingen. Sinds 1991 concentreert ZyLAB al haar ontwikkeling en marketing op ZyIMAGE, gericht op het leveren van de beste zoekmachine voor papieren documenten. Hierdoor heeft ZyLAB nu een complete oplossing voor het archiveren, doorzoeken, vinden, organiseren, delen en reproduceren van alle papieren én elektronisch kantoor documenten met een ongeëvenaard gebruiksgemak.
Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 700.000 licenties verkocht en heeft operationele installaties op meer dan 7.500 verschillende locaties. ZyLAB heeft diverse kantoren in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Alle software wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie kan worden gevonden op www.zylab.nl.
Voor redactionele informatie:
PB1802
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.