Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 9 oktober 2002

Team Loon op Zand:

Inbraak in zomerhuisje
KAATSHEUVEL: Op 08 oktober bleek dat er ingebroken was in een zomerhuisje aan de Bernsehoef te Kaatsheuvel. De dader(s) heeft daar het nog aanwezige eten genuttigd en kennelijk ook enkele dagen verbleven. Hij kwam binnen door de buitendeur met een breekvoorwerp open te breken. De ongenode gast(en) liet een grote puinhoop achter in het zomerhuisje.

Open Dag afgelast
KAATSHEUVEL: In verband met het overlijden van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus is de Landelijke Open Dag Politie afgelast. De Open Dag zou zaterdag 12 oktober as. plaatsvinden in en rond het politiebureau in Kaatsheuvel.


---

Team Dongen:

Twee autos gestolen bij woninginbraak S-GRAVENMOER: Maandagnacht 7 oktober 2002 is er ingebroken in een woning aan de Vaartweg te `s-Gravenmoer. De onbekende dader(s) hebben zich de toegang tot de woning verschaft door gaatjes te boren in een kozijn. Via de gaatjes kon men de raamgrendels openen. Uit de woning zijn onder andere twee autosleutels en een tas weggenomen met daarin een digitale camera en een mobiele telefoon. Vanaf het erf, werden met behulp van de gevonden sleutels, twee auto`s weggenomen. Het gaat om een zwarte Mercedes 320 voorzien van het kenteken 85-JZ-DB en een grijze Porsche voorzien van het kenteken 76-FL-KH


---

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Dronken automobilist opgepakt HOOGE ZWALUWE: De politie betrapte een 40 jarige inwoner van Hooge Zwaluwe tijdens het rijden onder invloed. Hij werd in de nacht van 9 oktober op de Wagenbergsestraat gecontroleerd. De man blies maar liefst 880 ug/l. bij een ademanalyse. Dat is vier keer de wettelijk toegestane ondergrens van 220 ug/l. Zijn rijbewijs mocht hij direct inleveren en hij kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd voor het besturen van ieder soort voertuig. De man zal zich bij de rechter moeten verantwoorden voor zijn alcoholmisbruik.

Inbraak apotheek
MADE: In een apotheek aan de Kloosterstraat te Made is in de nacht 9 oktober ingebroken. Een ruit werd vernield, waarna het alarm in werking trad. Voor zover is na te gaan wordt er niets vermist.


---

Team Waalwijk:

Woninginbraken
WAALWIJK: De politie onderzoek twee woninginbraken. Op 8 oktober 2002, tussen 19.45 en 21.00 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Korte Heistraat te Sprang-Capelle. Eerst probeerde men de achterdeur open te breken maar dat lukte niet. Daarna klom men op het balkon en brak daar een raam open. De gehele woning werd doorzocht. Men nam sieraden en 2 camera`s mee. In de daaropvolgende nacht werd er ingebroken in een woning aan de Spoorbrugweg te Waalwijk. Men kwam binnen door een ruit naast de achterdeur te vernielen. Uit de woning werd geld, een fiets en een mobiele telefoon gestolen.

Inbraak in bedrijf

WAALWIJK: Op 9 oktober, omstreeks 01.45 uur, rukte de politie uit voor een inbraakalarm bij een bedrijfspand aan de Prof. Van `t Hoffweg te Waalwijk. Ter plaatse bleek dat er was ingebroken. Men kwam binnen door een ruit van een kantoor te vernielen waarop direct het alarm in werking trad. Binnen heeft men een klein gedeelte van een computer kunnen stelen. De rest van de computerapparatuur was verankerd aan de grond, zodat het de dader(s) niet lukte om ook deze apparatuur mee te nemen. De schade bleef hierdoor beperkt. Ook is er ingebroken in een bedrijf aan de Spuiweg te Waalwijk. Men kwam het bedrijf binnen door een roldeur omhoog te wringen. Uit het bedrijf werd gereedschap gestolen.


---

Team Oosterhout:

Inbrekers overlopen

OOSTERHOUT : Een werknemer van een bedrijf aan het Europark te Oosterhout overliep op dinsdagavond 8 oktober twee mannen in de keuken van zijn bedrijf. De twee mannen waren geen werknemers van betreffende onderneming. Bij het zien van de werknemer verlieten beiden personen al scheldend het pand. Voor zover is na te gaan wordt er niets vermist.

Aanhouding i.v.m. vernieling en mishandeling OOSTERHOUT : De politie arresteerde dinsdagmiddag 8 oktober op het Heuveleind te Oosterhout een 49 jarige Oosterhouter. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, had kort voor zijn aanhouding, de ruit van een pizzeria vernield. Ook had hij een pizzabezorger met een stok geslagen. Toen de politie de verdachte arresteerde richtte hij zijn agressie op de politiemensen en beledigde hen. De man is aan het bureau in verzekering gesteld en is inmiddels verhoord. Volgens de verdachte was een verkeersruzie met een pizzabezorger aanleiding voor het incident. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Goed hang- en sluitwerk voorkomt woninginbraken

OOSTERHOUT : In twee woningen in Oosterhout is in de nacht van 9 oktober geprobeerd om in te breken. De woningen liggen aan de Rembrandtlaan en Jan v. Scorelstraat te Oosterhout In beide gevallen probeerde men een raam te forceren. Bij beide woningen zijn gaatjes met diameter 14 mm in het kozijn geboord. Het lukte echter niet om de ramen te openen.

Door het goede hang en sluitwerk werd in beide gevallen een inbraak voorkomen. Gezien de werkwijze vermoedt de politie dat het om dezelfde dader(s) gaat.


---

Bron: Jeroen Steenmeijer