Politie Midden- en West Brabant

Politie lost twee gewapende overvallen op

Met de aanhouding van een 22-jarige Bredanaar heeft de politie een aantal ernstige misdrijven opgelost

De politie hield de verdachte op 28 september jl. op heterdaad aan bij een poging tot inbraak in een bedrijfspand op de Tuinzigtlaan te Breda. Hij werd in verzekering gesteld. De verdachte zit nog steeds in voorarrest.

Medewerkers van de districtsrecherche en het team Tuinzigtlaan stelden na de aanhouding van de 22-jarige Bredanaar een nader onderzoek in. Uit het rechercheonderzoek bleek onder meer dat de verdachte in aanmerking kwam voor twee gewapende overvallen op tankstations. Hij heeft deze overvallen en vier bedrijfsinbraken bekend. De politie verdenkt hem ook van een straatroof.

Het gaat om een gewapende overval op een tankstation aan de Mastbosstraat te Breda op woensdag 11 september jl. en een gewapende overval op een tankstation op zaterdag 22 juni jl. aan de Ettensebaan te Breda.

Bij deze overvallen ging de dader er op een scooter vandoor. Na de overval op de Ettensebaan botste de dader enkele straten verder tegen een personenauto. Op de plaats van het ongeval bleven diverse onderdelen van de bromfiets achter zoals de plastic motorkap, beschermplaten en andere kunststofonderdelen. De restanten van deze bromfiets werden geplaatst op de internetsite van de politie. Op maandag 5 augustus jl. en in de herhaling op dinsdag 6 augustus jl. werd de overval behandeld in het AVRO-TV programma Opsporing Verzocht. Na de uitzendingen kwamen in totaal 52 tips binnen. De gouden tip zat er echter niet bij.

Tevens gaf de verdachte toe dat hij had ingebroken in een bedrijfspand aan de Nikkelstraat op 26 september jl. en twee inbraken had gepleegd in een pand aan de Ettensebaan op 19 en 10 september jl. Bij deze inbraken werden enkele computers gestolen.

Ook wordt de man verdacht van een straatroof gepleegd op maandag 26 augustus jl. . Een 19-jarige fietsster werd op de Fellenoordstraat te Breda, door een man op een scooter beroofd van haar tas.

Het rechercheteam gaat nog verder met het onderzoek en sluit niet uit dat nog meer zaken worden opgelost.