Nieuwsbericht

woensdag, 9 oktober 2002, 16.10 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeerscontroles
Alkmaar, dinsdag 8 oktober 2002. Dinsdagmiddag werd op de Heul een verkeerscontrole gehouden speciaal gericht op bromfietsers. Tijdens deze controle werden 23 bekeuringen uitgeschreven. In 13 gevallen werd de constructiesnelheid overschreden. Zes bromfietser droegen geen helm en vier bestuurders werden bekeurd omdat zij geen bromfietscertificaat of verzekeringsplaatje hadden. Eén bromfiets werd uit het verkeer genomen omdat de bromfiets niet verzekerd was. Daarnaast was de gele plaat vervangen door een oranje plaat en tot slot bleek de bestuurder van dit voertuig 13 jaar te zijn.
Op de Koelmalaan werd een verkeerscontrole gehouden waarbij 15 autobestuurders werden bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Twee bromfietser werden bekeurd omdat de constructiesnelheid van de bromfiets te hoog was. Eén bromfiets werd voor een technisch onderzoek uit het verkeer genomen.
Alkmaar, woensdag, 9 oktober 2002.
Woensdagmorgen tussen 09.30 en 11.30 uur werden verkeerscontroles gehouden op de Herenweg en Saturnusstraat. Er werden 17 bestuurders bekeurd voor het rijden zonder autogordel. Twee bestuurder overschreden de maximumsnelheid.
Bergen, dinsdag 8 oktober 2002.
Dinsdag werd een rijdende verkeerscontrole gehouden op de Kanaaldijk. Tijdens deze controle werden tien bestuurders bekeurd voor overtredingen als het ter hand nemen van een mobiele telefoon, negeren van het rode verkeerslicht, overschrijden van een doorgetrokken streep en snelheidsovertredingen. Ven één autobestuurder werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij de maximumsnelheid ter plaatse met 65 km/u overschreed.
Op de Landweg in Bergen, de Duinweg in Schoorl en de Herenweg in Egmond-Binnen werd op dinsdag verschillende verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controles werden vier bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Een groot aantal autobestuurders (98 ! ) werden bekeurd omdat zij de autogordel niet droegen.

Jongen met mes in gezicht gesneden
Alkmaar, dinsdag 8 oktober 2002. Dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur is een 17-jarige jongen uit Alkmaar met een mes in zijn wang gesneden. De jongen stond in een bosje langs het fietspad van de James Wattstraat te urineren toen hij werd aangesproken door een voor hem onbekende jongen. Deze had een aantal opmerkingen op het plassen van het slachtoffer. Plotseling pakte de dader een mes en maakte een aantal stekende bewegingen in de richting van het slachtoffer. Het slachtoffer werd hierbij in zijn wang gesneden. De verdachte liep vervolgens weg in de richting van de Steve Bikoweg. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen voor zijn opgelopen verwondingen. De dader is een jongen van tussen de 19 en 20 jaar. Hij heeft een licht getinte huid en een licht snorretje. Hij droeg een donkergrijze broek en een zwarte driekwart jas van het merk Kappa. De dader droeg tevens een zwarte pet van het merk Nike en bruine halfhoge schoenen.

Meisje gewond na ongeval
Heiloo, dinsdag 8 oktober 2002. Dinsdagavond is een 15-jarig meisje uit Heiloo gewond nadat zij betrokken raakte bij een aanrijding. Deze aanrijding vond plaats op het Zevenhuizen. Het meisje reed op haar fiets over de toegangsweg van het parkeerterrein bij de Sporthal Vennewater. Toen zij linksaf sloeg had zij te laat in de gaten dat een auto uit tegenovergestelde richting naderde. Een aanrijding was het gevolg. Hierbij raakte de fietster gewond aan haar hoofd. Zij os overgebracht naar het ziekenhuis en daar met een hersenschudding opgenomen.

Kluisje gestolen uit woning
Akersloot, dinsdag 8 oktober 2002. Dinsdagavond tussen 19.00 en 21.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Boschweg. Men kwam in het huis door het vernielen van een toegangsdeur. Vanuit het huis werd en kluisje weggenomen met daarin een aantal sieraden, een onbekende hoeveelheid geld en een aantal waardepapieren.

Dronken autobestuurder veroorzaakt ongeval
Alkmaar, woensdag 9 oktober 2002. In de nacht van dinsdag op woensdag reed de bestuurder van een personenauto, een 31-jarige man uit Bergen, door de afrastering van wegwerkzaamheden op de Martin Luther Kingweg. Vervolgens raakte de man de macht over het stuur kwijt en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen lantaarnpaal. Hierbij raakte de bestuurder licht gewond. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Na te zijn behandeld in het ziekenhuis blies de man 810 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Inbreker op heterdaad betrapt.
Alkmaar, woensdag 9 oktober 2002. In de nacht van dinsdag op woensdag werden de bewoners van een woning aan de Judith Leysterstraat wakker van vreemde geluiden in hun woning. Toen zij op onderzoek uit gingen zagen zij een vreemde man in de woonkamer staan. Deze was in het huis gekomen door het vernielen van een raam. Toen de man zich ontdekt voelde verdween hij in het donker. De bewoners missen een stereo-installatie. De inbreker is een blanke man van ongeveer 30 jaar. Hij droeg een blauwe parkajas met een rode capuchon.

Stoffelijk overschot van een man aangetroffen
Alkmaar, dinsdag 8 oktober 2002. Dinsdagavond omstreeks 23.00 uur werden politiemensen er op geattendeerd dat er mogelijk iemand in het water van het Noordhollandskanaal dreef. Ter hoogte van een daar gelegen woonark werd inderdaad het stoffelijk overschot aangetroffen van een 43-jarige man uit Alkmaar. Een omwonende had op het fietspad van de Kanaalkade, ter hoogte van de woonark een fiets aangetroffen. Deze fiets bleek eigendom te zijn van het slachtoffer. Tot op heden is nog niet bekend hoe de man in het water is geraakt. Door de politie wordt daarnaar een onderzoek ingesteld. Mogelijk getuigen van het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

NOORDKOP

Verkeerscontroles
Den Helder, dinsdag 8 oktober 2002. Dinsdagmiddag is er een verkeerscontrole geweest langs de Ravelijnweg in Den Helder. Er zijn 45 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het niet dragen van de gordel, het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs en het niet kunnen vertonen van het rijbewijs.
Schagerbrug, dinsdag 8 oktober 2002. Dinsdagavond is er van 19.30 uur tot 21.30 uur op snelheid gecontroleerd langs de Rijksweg in Schagerbrug. Hierbij zijn vier automobilisten bekeurd wegens te hard rijden. Ook is er een bestuurder van een voertuig bekeurd wegens mobiel bellen tijdens het rijden.
Schagen, woensdag 9 oktober 2002. Woensdagochtend is er van 7.00 uur tot 7.30 uur een fietsverlichtingscontrole geweest langs de Menisweg in Schagen. Er zijn vier fietsers bekeurd wegens ondeugdelijke verlichting.

Doorrijden na ongeval
Wieringerwerf, dinsdag 8 oktober 2002. Dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Terpstraat in Wieringerwerf. Een 18-jarige fietsster uit Wieringerwerf reed over de Terpstraat in de richting van de A7. Vanaf de andere kant kwam een zilvergrijze stationwagen die niet goed rechts hield. Hierdoor moest de fietsster uitwijken en kwam via een stoeprand ten val. Hierbij verdraaide zij haar knie. De auto heeft vermoedelijk niet in de gaten gehad dat de fietsster ten val kwam. De bestuurder van de auto en getuigen worden verzocht contact met de politie in Wieringerwerf op te nemen: 0900-8844.

Onder invloed achter het stuur
Slootdorp, dinsdag 8 oktober 2002. Dinsdagavond omstreeks 20.20 uur is een 47-jarige inwoner van Anna Paulowna gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Nieuwesluizerweg in Slootdorp. De man blies 325 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.
Winkel, woensdag 9 oktober 2002. Woensdagochtend om 0.40 uur is een 30-jarige inwoner van Middenmeer gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Provincialeweg in Winkel. De man blies 250 ug/l en heeft een boete gekregen.

Woninginbraak
Schagen, dinsdag 8 oktober 2002. Dinsdagavond is er ingebroken in een woning aan de Haagbeukstraat in Schagen. De onbekenden hebben een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd om binnen te komen. De inbrekers zijn de woning niet binnengedrongen, maar hebben wel een tas en een koffer die onder het raam stonden meegenomen. Schagen, dinsdag 8 oktober 2002. Dinsdag is er ingebroken in een woning aan de Iepenlaan in Schagen. Terwijl de bewoners op de bovenverdieping bezig waren, zijn de onbekenden waarschijnlijk door de achterdeur naar binnen gekomen. Er worden onder andere een telefoon en diverse pasjes vermist.

Zonder rijbewijs in de auto
Schagen, woensdag 9 oktober 2002. Woensdagochtend om 3.15 uur zag de politie een auto op een onzekere manier over de Zuiderweg in Schagen rijden. De bestuurder van de auto bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De 24-jarige inwoner van Den Oever verklaarde een proefritje te maken om het rijden te leren. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Rectificatie
Afgelopen maandag meldde de politie dat een 43-jarige vrouw uit Den Helder gewond was geraakt tijdens een mishandeling. De juiste toedracht van de mishandeling is toen niet juist weergegeven. Het slachtoffer reed in een auto waarin ook een 47-jarige man uit Den Helder zat. Tijdens het rijden werd de vrouw verschillende keren door de man mishandeld. Het slachtoffer probeerde een aantal keren uit de auto te komen, maar dat werd belet door de verdachte. Op de Marsdiepstraat wist de vrouw uit de auto te vluchten. Op dat moment stond de auto stil. De verdachte is vervolgens met de auto weggereden. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer haar neus had gebroken. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de vrouw niet uit een rijdende auto gesprongen en is zij gewond geraakt door de mishandelingen die in de auto hebben plaatsgevonden.

Ruzie op Marsdiepstraat
Den Helder, woensdag 9 oktober 2002. Omstreeks 14.00 uur vond er een schermutseling plaats op de Marsdiepstraat op de hoek met de Dintelstraat. Twee mannen van respectievelijk 46 en 36 jaar uit, beiden uit Den Helder, hadden ruzie over een vrouw. De oudste man dreigde daarbij met een mes naar de jongere man die in een auto zat. Hierop reed de autobestuurder op hem in. De man werd van zijn fiets gereden en hield er schaafplekken aan over. De 36-jarige man reed weg met zijn auto. Hierna dreigde de 46-jarige man nog even met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp dat hij daarna in de struiken gooide. De gealarmeerde politie was snel ter plaatse en hield beide mannen aan. Met een politiehond werd naar het wapen gezocht. Dat werd in de struiken door de hond aangetroffen en in beslag genomen. Het betreft een pistool dat voor afdreiging geschikt is maar waar geen kogels mee kunnen worden afgevuurd. De verkeersdienst van de politie stelde een onderzoek in op de plaats van de aanrijding en de technische recherche stelde sporen veilig. De beide mannen zijn ingesloten en de recherche stelt een nader onderzoek in.

WESTFRIESLAND

Gebroken duim na botsing
Wervershoof, dinsdag 8 oktober 2002. Dinsdagmiddag even na 15.30 uur heeft een 12-jarige jongen zijn duim gebroken, een scheurtje in zijn schouderkom en diverse snijwonden opgelopen. De jongen fietste over de Kibbel in Wervershoof in de richting van de Nieuwe Dijk toen er een vrachtwagen van de andere kant kwam. Hierin zat een 22-jarige inwoner van Enkhuizen. De fietsende jongen week op dat moment iets te veel naar links uit waardoor hij tegen de linkerbuitenspiegel van de vrachtwagen kwam en vervolgens viel.

Verkeerscontroles
Opmeer, dinsdag 8 oktober 2002. Dinsdag zijn er van 9.00 uur tot 15.00 uur verkeerscontroles gehouden langs diverse straten in Opmeer. Hierbij zijn onder andere bekeuringen uitgeschreven wegens het niet dragen van een helm, het niet dragen van de autogordel en snelheidsovertredingen.
Enkhuizen, dinsdag 8 oktober 2002. Dinsdagmiddag is er tussen 16.00 uur en 16.30 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Provincialeweg in Enkhuizen. Hierbij zijn drie bekeuringen uitgeschreven wegens het niet dragen van de autogordel.
Abbekerk/Lambertschaag, dinsdag 8 oktober 2002. Dinsdag is er van 16.40 uur tot 17.00 uur en van 17.15 uur tot 17.40 uur op snelheid gecontroleerd langs het Zuideinde in Abbekerk en het Noordeinde in Lambertschaag. Dit werd op verzoek van dorpsbewoners gedaan. Er zijn 72 voertuigen gecontroleerd, waarvan geen enkele te hard reed.

Woninginbraak
Enkhuizen, woensdag 9 oktober 2002. In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een woning aan het Doolhof in Enkhuizen. De onbekenden zijn binnengekomen door te hengelen door de brievenbus. De woning is doorzocht en er zijn onder andere een portemonnee, een fototoestel en mobiele telefoons ontvreemd.

Aanrijding met letsel
Hensbroek, woensdag 9 oktober 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 09.45 uur vond er op de kruising Dorpsweg - Mensonidesweg te Hensbroek een aanrijding plaats tussen twee personenauto's, waarbij drie personen gewond raakten. Een 42-jarige man uit Obdam reed in een personenauto over de Dorpsweg (vanuit de richting Obdam) en wilde op genoemde kruising linksaf slaan. Hierbij liet hij een 31-jarige man uit Heerhugowaard in een personenauto, die vanuit tegenovergestelde richting aan kwam rijden, niet voorgaan. De auto van de man uit Obdam raakte na de aanrijding in brand en brandde geheel uit. Bij de aanrijding die volgde raakte hij gewond aan zijn borst, terwijl de tegenligger verwondingen in zijn gezicht opliep. Bij de Heerhugowaarder zat een 28-jarige vrouw in de auto. Zij liep een beenbreuk en verwondingen aan het gezicht op. Uit de schade aan het voorruit en de verwondingen aan beide gezichten valt op te maken dat zij ten tijde van het ongeval geen veiligheidsgordel gedragen hebben.