Vopak NV

J.D. Bax nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen van Koninklijke Vopak N.V.

Rotterdam, 9 oktober 2002

Koninklijke Vopak N.V. maakt bekend dat tijdens de op 6 november 2002 te houden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders de heer J.D. Bax (66) zal worden voorgedragen voor benoeming tot lid van de Raad van Commissarissen.

Na zijn benoeming zal de heer Bax het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen op zich nemen als opvolger van de heer D.R. de Kat die te kennen heeft gegeven om aansluitend aan deze Vergadering van Aandeelhouders terug te treden uit de Raad van Commissarissen.

De heer Bax is thans commissaris bij onder meer Smit Internationale (voorzitter), TBI Holdings (voorzitter) en IHC Caland. Van laatstgenoemde onderneming was hij tot 1999 President-Directeur.

Profiel
Als marktleider biedt Vopak onafhankelijke tankopslag en daarmee samenhangende logistieke diensten aan de olie- en chemie-industrie. Vopak exploiteert een internationaal netwerk van 75 tankterminals met een gezamenlijke capaciteit van circa 24 miljoen kubieke meter in 26 landen. Daarnaast heeft Vopak de beschikking over circa 220 zee- en kustvaarttankers en binnentankvaartschepen, meer dan 3.000 tankcontainers en een verscheidenheid aan strategisch gelegen logistieke warehouses.