Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 9 oktober 2002 Publicaties - 9 oktober 2002
Zenderwijzigingen CAI Brunssum Laat uw stem horen via het referendum Advies Programmaraad Brunssum Telefonische spreekuren bouwvergunningen
Evenementenkalender 2002 Deel Akerstraat vanaf 12 oktober open Papier ophalen in oktober Info ReisNet Parkstad Limburg Parkeerverwijssysteem helpt bezoekers "EEN EXPEDITIE NAAR 2015" Zenderwijzigingen CAI Brunssum

Naar aanleiding van adviezen van de programmaraad vinden er wijzigingen plaats in het televisie-zenderaanbod via de CAI Brunssum. Daarnaast is er om technische redenen een aanpassing van de radioprogramma's doorgevoerd.

Televisie
Op kanaal 43 (647,25 MHz) is het programma Veronica/Kindernet toegevoegd. Op kanaal 62 (799,25 MHz) wordt in de loop van oktober de doorgifte gestart van het programma Cartoon Network.

Radio
In verband met een aanpassing van de signaalaanvoer zijn de frequenties van de radioprogramma's BFBS en ID&T radio omgewisseld. U vindt voortaan ID&T Radio op 97,0 MHz en BFBS op 107,6 MHz.

Informatie op Internet
Het zenderaanbod is ook op Internet te vinden. Het overzicht wordt steeds actueel gehouden en u kunt desgewenst de betreffende pagina afdrukken. Het internet adres is: http://www.brunssum.
---

Advies Programmaraad Brunssum

Op 29 augustus heeft de programmaraad Brunssum geadviseerd om de programma's Cartoon Network en Veronica/Kindernet toe te voegen aan het programmapakket van de CAI Brunssum.

Het advies heeft betrekking op de overige programma's voor algemene omroep die de aanbieder van het omroepnetwerk uitzendt naar alle aangeslotenen (artikel 82k, derde lid, van de Mediawet).

De programmaraad is van oordeel dat beide programma's moeten worden geadviseerd, omdat de programma's in overeenstemming zijn met de onder de bevolking levende voorkeuren

Aangeslotenen op het omroepnetwerk (CAI Brunssum) kunnen binnen zes weken hun zienswijze aan de programmaraad kenbaar maken.

De programmaraad is bereikbaar via de secretaris, H.J. Schanssema, Postbus 250, 6440 AG Brunssum.

---

Deel Akerstraat vanaf 12 oktober open Vanaf zaterdag 12 oktober is een deel van de Akerstraat weer opengesteld voor al het verkeer. Het gaat om het gedeelte vanaf de Venweg tot en met de Rembrandtstraat. Alleen het weggedeelte vanaf de Rembrandtstraat tot aan het Texaco-tankstation is dan nog, wegens wegwerkzaamheden, afgesloten voor het verkeer. Dat gedeelte gaat eind oktober weer open.

Overigens is de voortgang van de wegwerkzaamheden sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Mocht regen de komende dagen het aanbrengen van de wegbelijning onmogelijk maken, dan gaat het weggedeelte vanaf de Venweg tot en met de Rembrandtstraat enkele werkdagen later open!

Veilig
De Akerstraat ging op dinsdag 13 augustus dicht vanwege een reconstructie van de weg tussen de Venweg en het Texaco-tankstation. De weg heeft een nieuwe asfaltlaag gekregen en nieuwe belijning. Ook de fietspaden zijn opnieuw ingericht; daar waar mogelijk zijn vrijliggende fietspaden aangelegd. Bij deRembrandtstraat is de kruising vervangen door een rotonde, die een vlottere doorstroom van het verkeer mogelijk maakt. Hier zijn ook extra verkeerslichten aangebracht voor voetgangers - deze worden bediend door verkeersbrigadiers die zorgen voor een veilige oversteek van schoolgaande kinderen over de Akerstraat.

Eind oktober is de Akerstraat tussen de Venweg en het Texaco-tankstation klaar. Dan volgt een opknapbeurt aan het weggedeelte tussen het tankstation en de Uterweg (Akerstraat/Heerenweg). Ook hier komt een rotonde, namelijk bij de Uterweg/Zeekoelen. Deze werkzaamheden zullen begin december 2002 worden afgerond.
De werkzaamheden maken deel uit van de reconstructie van de Bodempleinroute. De Bodempleinroute omvat de Karel Doormanstraat, Bodemplein, Akerstraat, Prins Hendriklaan/Rimburgerweg en een gedeelte van de Heerenweg (Heerlen).
augustus-december. Fase 4 richt zich op de reconstructie van de