ROBECO NEDERLAND BV

Mededeling over enkele Robeco ZelfSelect Landenfondsen

Rotterdam, 9 oktober 2002

PERSBERICHT

MEDEDELING ROBECO ZELFSELECT BELGIE,
ROBECO ZELFSELECT ITALIE EN
ROBECO ZELFSELECT VERENIGD KONINKRIJK

Interimdividend Robeco ZelfSelect België en Robeco ZelfSelect Italië De directie van Robeco ZelfSelect LandenFunds N.V. zal voor het boekjaar 2002 een interimdividend beschikbaar stellen voor Robeco ZelfSelect België van EUR 1,36 per aandeel en voor Robeco ZelfSelect Italië van EUR 1,00 per aandeel.

De aandelen Robeco ZelfSelect België en Robeco ZelfSelect Italië worden vanaf 11oktober a.s. ex-dividend genoteerd aan de Effectenbeurs van Euronext Amsterdam. Het dividend wordt betaalbaar gesteld op 18 oktober a.s.

In verband met de voorgenomen opheffing van deze landenfondsen is het niet mogelijk het dividend te herbeleggen in aandelen van de betreffende aandelenseries.

Opheffing Robeco ZelfSelect België, Robeco ZelfSelect Italië en Robeco ZelfSelect Verenigd Koninkrijk
In de op 27 september 2002 gehouden buitengewone vergaderingen van aandeelhouders is besloten tot opheffing van Robeco ZelfSelect België, Robeco ZelfSelect Italië en Robeco ZelfSelect Verenigd Koninkrijk.

De fondsen Robeco ZelfSelect België, Robeco ZelfSelect Italië en Robeco ZelfSelect Verenigd Koninkrijk hebben al langere tijd een zeer gering fondsvermogen. Hierdoor wordt het moeilijk de relevante index goed te blijven volgen. Ook op langere termijn verwacht Robeco geen toename van de belangstelling van deze fondsen. Bovendien zijn de kosten relatief hoog in verhouding tot het fondsvermogen.

Liquidatie van de fondsen zal plaatsvinden na afloop van een wettelijke publicatietermijn van twee maanden indien deze zonder verzet is verstreken.

Aan Euronext Amsterdam is verzocht te bepalen dat de laatste notering van de aandelen van de respectieve fondsen zal plaatsvinden op 29 november 2002.

Naar verwachting zal de vastgestelde liquidatiewaarde per aandeel voor de respectieve fondsen op 3 december 2002 per advertentie worden gepubliceerd, waarna per 4 december 2002 de uitbetaling van de liquidatiewaarde kan plaatsvinden.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere klanten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat Nederlandse en buitenlandse vastrentende en aandelenbeleggingen (wereldwijd, regionaal, in specifieke sectoren en landen en in opkomende markten), evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.
De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verkocht. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco, is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen, zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Spanje. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors).

Robeco is het volledig onafhankelijk opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De Rabobank heeft de hoogste waarderingen voor kredietwaardigheid van de grote ratinginstituten.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco
010 - 224 28 10

0653 - 831 586
ronald.florisson@robeco.nl


09 okt 02 17:49