3 Com Benelux

3Com en Cisco aan top in internationaal IT-merkenonderzoek van ImageTrak

3Com op de eerste plaats wat betreft integratiemogelijkheden en return-on-investment.

Maarssen - 08 Oktober, 2002 -Het bureau ImageTrak heeft een on-line enquête gehouden onder de lezers van IT Week van VNU Business Publications. De lezerskring bestaat voor het leeuwendeel uit financiëel directeuren en IT-managers. Die zijn gevraagd naar hun mening over de sterke en zwakke punten van een groot aantal IT-merken en naar hun tevredenheid over vijf financiële en technisch/organisatorische aspecten van de producten.

3Com kwam daarbij als beste uit de bus op het gebied van return-on-investment (79%) en wat betreft het gemak waarmee de producten in IT-omgevingen kunnen worden geïntegreerd (84%). In de andere drie categorieën - performance, betrouwbaarheid en de kwaliteit van de ondersteuning - bezet 3Com de tweede plaats. Met deze resultaten verslaat 3Com bedrijven zoals Nortel, Lucent en BT.

Uit de onderzoeksresultaten is ook een waardering voor het totale merk opgesteld. In deze klassering wint alleen Cisco het van 3Com, zij het met een nipte voorsprong van 3 procent.

Het onderzoek van ImageTrak is ontwikkeld en beheerd door onderzoeksbureau NOP World en is in de maanden mei en juni van dit jaar uitgevoerd. De merkenlijst omvat veertig toonaangevende IT-brands in vijf sectoren, die zijn geselecteerd op basis van gegevens van analisten en van de redactie van IT Week. Het structuur van het onderzoek is specifiek ontwikkeld om te komen tot goed vergelijkbare meetgegevens.

"Na een achteruitgang in de waardering van het 3Com-merk vorig jaar, is 3Com met een scherpe stijging in waardering en tevredenheid nu overtuigend terug in de top van de IT-brands," aldus het commentaar op de onderzoeksresultraten van James Burckhart, Hoofd Research bij VNU.
---

Over 3Com

3Com vereenvoudigt de netwerktoegang tot informatie en services met behulp van gebruiksvriendelijke connectiviteitsoplossingen voor consumenten en bedrijven. Daarnaast levert de onderneming toegangsinfrastructuren en IP-serviceplatforms voor netwerk service providers. 3Com onderhoudt websites op www.3com.be en http://www.3com.com/corpinfo/en_US/pressbox/index.jsp.
---

3Com en the 3Com Logo zijn geregistreerde handelsmerken van de 3Com Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke bedrijven die de rechten daartoe bezitten.

---

Perscontact:
Presscom PR and Marketing
Madeleine Kok/Theo Vrugt
Tel: +31(0)30-6051415
Email: l.t.vrugt@inter.nl.net

3Com Benelux
Robert Blaas
Tél. +/31/346-586211
robert_blaas@3com.com