Gemeente Roermond

Roermond, 9 oktober 2002

Kinderen zeer succesvol bij sponsorloop schoolsport-olympiade

Brandwondenstichting ontvangt groot bedrag

De sponsorloop die tijdens de RABO Schoolsport-olympiade werd gehouden, heeft bijna 2100 euro opgeleverd. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Nederlandse Brandwonden Stichting. Deze stichting houdt tot 22 oktober haar jaarlijkse collecte.

Aan de sponsorloop op vrijdag 20 september deden negen scholen mee met leerlingen uit de groepen 5 en 6. Per groep liep een team van zes leerlingen, de hele groep echter zorgde voor het sponsorbedrag. In totaal is inmiddels het bedrag van ¤ 2078,05 binnen. Dit bedrag zal de komende dagen nog oplopen, omdat van een drietal groepen het geld nog niet binnen is.

Winnaar van de sponsorloop is basisschool Leeve met het gigantische bedrag van ¤ 765,99!! Zij hebben de bijbehorende beker en waardecheque van ¤ 100,- inmiddels uit handen van wethouder IJff (Sport) in ontvangst genomen.

Met deze actie had de Roermondse RABO Schoolsport-olympiade de primeur. De Nederlandse Brandwonden Stichting vond deze actie zo uniek, dat ze ook in andere steden een sponsorloop in combinatie met Schoolsport-olympiades wil opzetten.