Provincie Overijssel

Uitbreiding ambulancezorg in Overijssel

Provinciale Staten hebben in juni 2002 besloten om 1 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de verbetering van de spreiding en paraatheid van de ambulancezorg in Overijssel. Met het bedrag worden twee standplaatsen ingericht in de gemeenten Zwartewaterland en Tubbergen.

In de regio Twente heeft inmiddels overleg plaatsgevonden met zorgverzekeraar Amicon, de regiovertegenwoordiger namens de andere zorgverzekeraars, gemeente Tubbergen, A.A.D. Oost en de provincie Overijssel. Dit heeft geresulteerd in het plan om een extra standplaats in te richten in de gemeente Tubbergen in 2003 en 2004. Dit zal een aanzienlijke verbetering opleveren van de aanrijtijden in dit gebied.

Met behulp van een deel van de door Provinciale Staten beschikbaar gestelde middelen samen met financiën van de zorgverzekeraars en de bijdrage van de gemeente Tubbergen, wordt deze tijdelijke extra standplaats voor de duur van twee jaar (2003 en 2004) gefinancierd.

Om tot een structurele oplossing te komen hebben de zorgverzekeraars aangegeven dat deze moet passen binnen de landelijke kaders. Alle partijen streven ernaar deze situatie structureel te maken, maar daar kan nu nog geen zekerheid over worden verschaft.

Landelijk is het project Versterking Ambulancezorg gestart waarbij wordt gewerkt aan de opzet van een landelijk spreidings- en paraatheidsplan. Op basis van deze landelijke plannen beslist het kabinet over de daarbijhorende financiering voor de ambulancezorg.

Voordat de provinciale middelen en de plannen ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden, vragen Gedeputeerde Staten de commissie Meedoen Aan de Samenleving nog om advies over de besteding van de middelen.

Bron: petra Timmer, 038 425 2318


© 09-10-2002 Provincie Overijssel