Provincie Overijssel

Extra ambulance in de gemeente Zwartewaterland

Intensief overleg tussen zorgverzekeraar Groene Land/Achmea, regiovertegenwoordiger namens de andere zorgverzekeraars, gemeente Zwartewaterland, RAV IJssel-Vecht en de provincie Overijssel heeft geresulteerd in het oprichten van een voorlopige voorziening in de gemeente Zwartewaterland in 2003 en 2004.

De verwachting is dat hiermee de aanrijtijden overdag in dit gebied aanzienlijk worden verkort. Gestreefd wordt om op 1 januari 2003 met de post te kunnen starten waarbij gedurende de daguren een ambulance paraat zal staan. Bekeken zal worden of het mogelijk is de parate uren in de toekomst uit te breiden.

Eerder dit jaar hebben Provinciale Staten besloten om 1 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de verbetering van de spreiding en paraatheid van de ambulancezorg in Overijssel. Ook Groene Land/Achmea heeft verklaard dat een extra post in de gemeente Zwartewaterland wenselijk is. Gezamenlijk is het initiatief genomen tot realisatie hiervan te komen.

Met behulp van financiële middelen van zorgverzekeraars, provincie en de gemeente Zwartewaterland, kan deze tijdelijke extra standplaats worden gerealiseerd.

Om te komen tot een structurele oplossingen hebben de zorgverzekeraars aangegeven dat deze moeten passen binnen de landelijke kaders. Onderdeel hiervan is het project Versterking Ambulancezorg en de opzet van een landelijk spreidings- en capaciteitsplan. Op basis van deze plannen beslist het kabinet over de daarbijhorende financiering voor de ambulancezorg.

Alvorens de provinciale middelen besteed kunnen worden waarmee de continuïteit van de voorziening ook in 2004 is verzekerd, vragen Gedeputeerde Staten de commissie Meedoen Aan de Samenleving nog om advies over de besteding van de middelen.

Bron: Petra Timmer, 038 425 2318


© 09-10-2002 Provincie Overijssel