Gemeente Sittard-Geleen


BOUWEN, SLOPEN, MELDINGEN

Aanvragen bouwvergunningen

* L. Ruers, Brountslaan 4, 6132 BJ Sittard, vergroten woning, Brountslaan 4 Sittard.

* J.A.W.H. Hendrix, Bloemendalerhof 12, 6132 SE Sittard, vergroten woning, De Baandert BP te Sittard.

* Kamps, Gulicksestraat 82, 6133 VZ Sittard, bouwen aanbouw /veranda, Gulicksestraat 82 Sittard.

* F.W.J. Lensen, Venusstraat 9, 6161 XT Geleen, vergroten woning, Venusstraat 9 Geleen.

* de Wildt, Peelstraat 2, 6137 KJ Sittard, bouwen garage en uitbreiden hal en entree-overkapping, Peelstraat 2 Sittard.
* Pizzeria Snackbar Eufraa, Burg. Gijsenstraat 2, 6373 LC Landgraaf, aanbrengen reclame (enkelzijdige lichtbak), Rijksweg Centrum 38 Geleen.

* P Porters, Maria Van Bourgondiestraat 42, 6137 HP Sittard, plaatsen vluchttrap gelegen aan Kempepad, Bachstraat 51Sittard.
* H. Hermans, Thorbeckestraat 4, 6127 BM Grevenbicht, vergroten woning (keuken en slaapkamers), Thorbeckestraat 4 Grevenbicht.
* Chemelot, Postbus 600, 6160 MJ Geleen, aanbrengen constructie-element civiele werken tbv opstelling dieseltank NAK 4, Elserheide NAK 4.

* L.M. Kleinen, Steenakkerweg 5, 6121 LM Born, vergroten woning, Steenakkerweg 5 Born.

* C.H.P. van Lent, Rijksweg Noord 147, 6136 AA Sittard, vergroten aanbouw en garage, Rijksweg Noord 147 Sittard.
* J.A.M. Schnieders, Frankenlaan 21, 6136 HN Sittard, plaatsen tuinhuis, Frankenlaan 21 Sittard.
(artikel 42 Woningwet)

* J.P.G. Coenen, Tersteeglaan 1, 6133 WT Sittard, veranderen tuinhuis, Tersteeglaan 1 Sittard.

Goedgekeurde meldingen
Artikel 42 Woningwet

* J.H. Hecker, Vonderstraat 7, 6125 AZ Obbicht, plaatsen tuinhuis, Vonderstraat 7 Obbicht.

Verleende sloopvergunningen

* M. Hennes-Schulpen, Wallstraat 25, 5253 Gangelt, slopen alle daken van 49 garageboxen, Reigerstraat Sittard.

Aanvragen sloopvergunningen

* A.E. Bongers-Bommezijn, Boulevard 1, 6127 AX Grevenbicht, slopen dakplaten van eterniet, Boulevard 1 Grevenbicht.
* P.B.J. Tilman, Pothastlaan 8, 6132 AR Sittard, slopen woning, Ross van Lenneplaan 26 Sittard.

* Martens B.V., Hoolstraat 77, 6191 TW Beek, slopen 2 garages, Mauritslaan 28 - 28 a Geleen.

BRANDVEILIGHEID

Verleende brandveiligheidvergunningen

1. d.d. 24 september 2002, overhandigd d.d. 30 september 2002, voor NIBM B.V. betreffende het bouwwerk gevestigd te Geleen aan het adres Heiweg 16;

2. d.d. 17 september 2002, overhandigd d.d. 27 september 2002, voor Mega Bioscoop Foroxity betreffende het bouwwerk gevestigd te Geleen aan het adres Rijksweg Noord 330;

Op grond van hoofdstuk 6 van de Algemene wet Bestuursrecht kan, binnen 6 weken na teoezending van de verleende gebruiksvergunning brandveiligheid aan de aanvrager, bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sittard-Geleen tegen het besluit bezwaar worden gemaakt.

WET MILIEUBEHEER

Kennisgeving meldingen
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sittard-Geleen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 8.41, vierde lid, van de Wet milieubeheer bekent dat de navolgende meldingen zijn ontvangen:
* op 27 juni 2002 een melding ingevolge het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer van Hatema Contract B.V., Millenerweg 2 te Sittard, inzake het veranderen (van de werking) van een inrichting voor de opslag en distributie van tapijtrollen en tapijttegels, gelegen Millenerweg 2 te Sittard;
* op 1 juli 2002 een melding ingevolge het Besluit akkerbouwbedrijven milieubeheer van Maatschap Crijns, Bergerweg 108 te Geleen, inzake het in werking hebben van een akkerbouwbedrijf, gelegen Bergerweg 108 te Geleen;
* op 29 juli 2002 een melding ingevolge het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer van Harrie van Son & Partners Limburg b.v., Nusterweg 67 te Sittard, inzake het in werking hebben van een reclame en communicatie productiebureau, gelegen Nusterweg 67 te Sittard;

* op 5 september 2002 een melding ingevolge het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer van W.H.P.P. Deuss, Bergerweg 39 te Einighausen, inzake het veranderen (van de werking) van een melkrundveehouderij, gelegen Bergerweg 39 te Einighausen. De meldingen en de daarbij behorende stukken liggen voor een ieder ter inzage op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur in het Gemeentehuis Geleen, afdeling Bouwen en Milieu (Bedrijven), kamer E 1.10, Markt 1 te Geleen. Desgewenst wordt kosteloos een mondelinge toelichting op de stukken gegeven en worden tegen betaling van de kosten kopieën van de stukken verstrekt. Degene, die een mondelinge toelichting op de stukken wenst, wordt verzocht om hiervoor een afspraak te maken (telefoon 046-4784748).

Kennisgeving melding
Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen maken bekend dat zij een melding ingevolge artikel 8.41 eerste lid van de Wet milieubeheer hebben ontvangen van:

* de inrichting Autoverhuur Guus Baggen, gelegen aan de Groenseykerstraat 8, te Geleen, met betrekking tot het van toepassing worden van het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer voor het exploiteren van een bedrijf voor de verhuur van personenauto's, busjes, bestelauto's en vrachtauto's;

* de inrichting Autopoetsbedrijf Rewi, gelegen aan de Groenseykerstraat 8c, te Geleen, met betrekking tot het van toepassing worden van het Besluit Inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer voor een autopoetsbedrijf; VERKEER
Verkeersmaatregelen Sittard en Einighausen

1. voor de bocht Everstraat/Veeweg (aan de overzijde van de woningen, vanaf de kapel tot aan huisnummer 3) te Einighausen een verbod om stil te staan in te stellen. Deze maatregel wordt aangeduid middels het aanbrengen van een gele ononderbroken streep, zoals bedoeld in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW);

2. voor het Kerkplein, gedeelte aan de zijde van de kerk, vanaf de achterzijde van het pand Begijnenhofstraat 13 tot en met de achterkant van het pand Begijnenhofstraat 19 te Sittard, een in artikel 12 van het BABW.
standhouding van de weg en ter beperking van door het verkeer veroorzaakte overlast c.q. hinder, zoals bedoeld in artikel 2 lid 1 en 2 van de Wegenverkeerswet 1994, wenselijk geacht. een termijn van vier weken, van donderdag 10 oktober tot en met donderdag 7 november 2002, tijdens de openingstijden van het Verkeersmaatregelen parallelweg Beatrixlaan Sittard Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) bekend dat besloten is:

1. voor de parallelweg van de Beatrixlaan (van huisnummer 9 t/m nummer 29, aan de zijde van het grasveld) een verbod om stil te staan, in te stellen. Deze maatregel wordt aangeduid middels de plaatsing van het verkeersbord E2, zoals aangeduid in bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;
2. uitsluitend links en rechts van de in- en uitritten, gelegen op de parallelweg aan de Beatrixlaan (van huisnummer 9 t/m 29) parkeerverboden in te stellen. Deze maatregelen worden aangegeven middels het aanbrengen van gele onderbroken strepen, zoals bedoeld in artikel 12 van het BABW.

verkeersveiligheid, ter waarborging van de doorstroming, ter bescherming van de weggebruikers en ter beperking van door het verkeer veroorzaakte overlast c.q. hinder, zoals bedoeld in artikel 2, lid 1 en 2 van de Wegenverkeerswet 1994, wenselijk geacht. Dit besluit is vanaf heden (9 oktober)voor een ieder ter inzage gelegd tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, locatie Geleen, bij de eenheid verkeer (kamer A.4.02).
BELEIDSPLANNEN en VERORDENINGEN

Beleidsplan Werk, Zorg en Inkomen 2003 en Debiteurenbeleidsplan Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 5 van de gemeentelijke inspraakverordening maken burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen bekend dat het concept Beleidsplan Werk, Zorg en Inkomen 2003 en het Debiteurenbeleidsplan 2003 gedurende 4 weken na deze bekendmaking (9 oktober) ter inzage liggen op de afdeling Sociale Zaken, Rijksweg Zuid 26, Sittard. In deze periode kunnen schriftelijke reacties worden ingebracht bij burgemeester en wethouders. In deze reacties moet worden ingegaan op het onderdeel waarover een wijziging wordt voorgesteld en de redenen waarom die wijziging wordt voorgestaan. De ingebrachte reacties of opmerkingen worden meegewogen bij de besluitvorming.

Op 1 januari 1996 is de nieuwe Algemene bijstandswet van kracht geworden. Met de invoering van deze nieuwe wet kregen de gemeenten meer beleidsvrijheid, Het gemeentebestuur is verplicht jaarlijks een plan van aanpak vast te stellen (het beleidsplan). Dit beleidsplan geeft enerzijds informatie over de wettelijke opdracht tot nadere regeling of invulling van taken en anderzijds aanbevelingen ter voldoening aan die opdracht.

In 1998 is de Wet herziening debiteurenbeleid in werking getreden. Ingevolge deze wet kunnen gemeenten in het kader van de Algemene bijstandswet (Abw), de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (Ioaw) en de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (Ioaz) een eigen debiteuren- en incassobeleid voeren. Het vorenstaande vereist nader beleid van de gemeente, hetgeen als zodanig wordt vastgesteld in het debiteurenbeleidsplan (dat integraal onderdeel uitmaakt van het Beleidsplan Werk en Inkomen 2003). Daarnaast zijn in dit plan de procedures met betrekking tot de betalingsherinneringen en (wijze van) signalering van de termijnbewaking opgenomen.

Harmonisatie subsidieverordeningen
In het kader van de harmonisatie van verordeningen heeft het College van Burgemeester en Wethouders onlangs een principebesluit genomen voor zowel een nieuwe Algemene subsidieverordening (ASV) en - voor een overgangsperiode - nieuwe subsidiegrondslagen voor de subsidiering van vrijwilligersorganisaties op het gebied van welzijn en zorg, jeugd - en jongerenwerk, speeltuinwerk, sport en cultuur. De betreffende regelingen liggen vanaf 9 oktober tot 5 november ter inzage bij de recepties van het stadhuis te Sittard en te Geleen en het gemeentehuis te Born.
Eventuele reacties op de voorliggende stukken dienen uiterlijk 5 november schriftelijk te worden ingediend bij het college, ter attentie van de Sector Maatschappelijke Ontwikkeling. Via een afzonderlijk schrijven worden gesubsidieerde organisaties nog geïnformeerd over de voorstellen en over de mogelijkheid tot het verkrijgen van een toelichting daarop.