Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Autodesk introduceert Autodesk Map Series 6

De nieuwe versie van Autodesk Map Series maakt uw werk met cartografische gegevens een stuk efficiënter

Rotterdam, 9 oktober 2002 Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert Autodesk Map Series 6. De hecht geïntegreerde Autodesk Map Series biedt een combinatie van technologieën waarmee de volledige mapping workflow wordt bestreken, van invoer tot presentatie en van beheer tot analyse van geografische gegevens.

Autodesk Map Series

Autodesk Map Series 6 omvat drie applicaties:


· Autodesk Map 6 voor het vervaardigen en onderhouden van thematische kaartgegevens;

· Autodesk OnSite Desktop (voorheen OnSite genoemd) voor het visualiseren, analyseren en presenteren van 2D- en 3D-geografische gegevens;

· Autodesk Raster Design 3 voor het integreren van gescande papieren tekeningen, luchtfoto s en andere rasterinformatie in het digitale ontwerpproces.
Autodesk Map 6 (nieuwe versie)

Autodesk Map 6 biedt cartografen en GIS-professionals veel nieuwe functionaliteit waarmee zij niet alleen gegevensredundantie en fouten tot een minimum kunnen beperken, maar ook kaarten kunnen maken voor de meest uiteenlopende (infrastructurele) projecten. De applicatie kan llos worden gebruikt of als onderdeel van een complete GIS-workflow-oplossing. In combinatie met de los verkrijgbare applicaties Autodesk MapGuide en Autodesk OnSite View of Autodesk OnSite Enterprise zijn de gegevens in Map 6 bovendien toegankelijk via het Internet, een intranet of apparaten zoals PDA s.

Enkele nieuwe functies van Autodesk Map 6 zijn:


· Classificatie het toekennen van bepaalde eigenschappen (weg, rivier, &) aan objecten waardoor digitale tekeningen gemakkelijker kunnen worden beheerd en geanalyseerd.

· COGO snel en eenvoudig betrouwbare kaarten maken dankzij bekende terminologie en concepten.

· Annotatie zelfdefinieerbare annotatiesjablonen op basis van teksteigenschappen en uitdrukkingen waardoor kaarten nog informatiever worden.

· Advanced Oracle Spatial verbeterde integratie met Oracle9i Database waardoor gebruikers ook met de nieuwste Oracle-functies hun voordeel kunnen doen.

· Polygon Object volledige ondersteuning van Oracle Polygon Geometry.
Autodesk OnSite Desktop 7 (nieuwe versie)

Autodesk OnSite Desktop 7, op basis van de .NET-technologie van Microsoft, is een applicatie die de geografische gegevens voor de meest uiteenlopende gebruikers toegankelijk maakt. Zij kunnen de aanwezige gegevens bijvoorbeeld integreren, visualiseren, raadplegen en presenteren. OnSite Desktop 7 integreert vector- en rastergegevens uit diverse bronnen in één interface waardoor de gegevens gemakkelijker kunnen worden geanalyseerd.

Enkele nieuwe functies van Autodesk OnSite Desktop 7 zijn:
· Verbeterde workflow hierdoor kunnen projectgegevens nog beter worden gedeeld.

· Visualisering in 3D terreingegevens in 3D bekijken met LandXML of afbeeldingen gecombineerd met rastergegevens bekijken.

· Gegevensformaten ondersteunt LandXML en Digital Elevation Model (DEM).

· Rapporten hulpprogramma voor het genereren van rapporten en stijlbladen.

· Application Programming Interface (API) deze op de .NET-technologie gebaseerde interface ondersteunt aanpassing van de software.
Autodesk Raster Design 3

Autodesk Raster Design is ideaal voor het integreren van gescande papieren tekeningen en (lucht- en satelliet-) foto s in het digitale ontwerpproces.

Enkele belangrijke functies van Autodesk Raster Design zijn:


· Optical Character Recognition (OCR),

· kleurenpalet-controls,


· kleurtoonaanpassingen.

Hierdoor hoeven gebruikers niet van voren af aan te beginnen en tekeningen opnieuw te maken in digitaal formaat. Met de beeldbewerkingstools van Autodesk Raster Design is het makkelijker dan ooit om tekst in afbeeldingen te bewerken, onvolmaaktheden en details te corrigeren en de afbeeldingen te converteren naar formaten afgestemd op het ontwerpproces.

Beschikbaarheid

Autodesk Map Series zijn naar verwachting nog deze maand leverbaar. Aanschaf van Autodesk Map Series betekent automatisch dat de koper gedurende één jaar alle voordelen geniet van het Autodesk Subscription Program, onder meer software-updates, e-learning-cursussen (downloadable) en on line ondersteuning. Zie hiervoor ook www.autodesk.nl/subscription


. De verschillende componenten van Autodesk Map Series zijn tevens los verkrijgbaar.
Autodesk

Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl

Opmerking voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux

Swetlana Westermeijer

Tel.: 010 288 50 32

GSM: 06 22 695 697

e-mail: swetlana.westermeijer@autodesk.com

Potters PR

Monique Potters

Tel.: 0345 501595

GSM: 06 28 889 632

e-mail: monique@potterspr.nl