Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-10-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.30 uur

Vernielers aangehouden

ELST- Op zondagochtend werden zes jongens aangehouden na een vernieling van een bushokje.

Omstreeks 00.05 uur kreeg de politie de melding dat een bushokje werd vernield aan de Veenendaalsestraatweg. De politie ging poolshoogte nemen en trof in de omgeving 6 jongens aan die voldeden aan het opgegeven signalement. De jongens, in de leeftijd van 14 tot 17 jaar uit Veenendaal, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Vechtpartij

VEENENDAAL- Op zondagochtend vond er in een horecagelegenheid een vechtpartij plaats en kon kort hierna een verdachte worden aangehouden.

Omstreeks 01.30 uur vond er een vechtpartij plaats in een gelegenheid aan de Prins Bernhardlaan. Een man (geen gegevens bekend) werd in zijn gezicht gestoken met een kapot glas. Na dit incident verdween de 20-jarige geweldpleger uit Veenendaal. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld door het gewaarschuwde ambulancepersoneel. De politie ging op zoek naar de verdachte en kon korte tijd later de 20-jarige man in zijn woning aanhouden en insluiten voor verhoor.

Mannen aangehouden na inbraak

MAARN- Op vrijdagochtend werden vier mannen aangehouden nadat ze vermoedelijk hadden ingebroken en hadden gereden in een gestolen auto.

Omstreeks 01.45 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een portocabin gelegen bij het NS station bij Maarn. Agenten troffen een opgebroken deur aan maar geen daders. In de omgeving werd een onderzoek ingesteld en hier trof de politie een auto aan welke van diefstal afkomstig was. Een zoektocht in de omgeving leverden op dat moment niets op.

Omstreeks 05.30 uur kreeg de politie de melding dat vier ongure types over de Fanzantenlaan liepen en hier door tuinen liepen te struinen. De wijk werd door de politie afgezet en er werd gezocht naar het viertal. Een agent zag over de Tuindorpweg een lijnbus rijden en zag het viertal hier in zitten. De bus kreeg een stopteken en de mannen, in de leeftijd van 20 tot 23 jaar werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.