Ingezonden persbericht

Nederlands kampioenschap Poolbiljart 2002 in Rotterdam

Sensatie en spanning aan de pooltafel

ROTTERDAM, 20021002 -- In de weekenden van 29/9, 6/10 en 13/10 worden in Thurston Pool & Snooker in Rotterdam de Nederlandse Kampioenschappen Poolbiljart gehouden, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond.

Poolbiljart is één van de populairtse biljartsporten in Nederland, met een zeer grote aanhang onder de jeugd en in elk dorp wel een pooltafel te vinden. Niet alleen om te spelen maar ook om naar te kijken kan poolbiljart concurreren met het veel bekeken Engelse snooker. Wilde jump shots, ongeloofelijke runs outs en breaks in Straight Pool die snooker ver te boven gaan.

In drie disciplines (8-Ball, 9-Ball en Straight Pool) zullen de dames en de heren strijden om de hoogste trede en uitzending naar het komende Europese kampioenschap in Polen waar de Europese top zal uitmaken wie dit jaar de titel Europees kampioen mag dragen.

Onder de deelnemers bij de Heren onder andere regerend Europees kampioen Straight Pool Niels 'The Terminator' Feijen en Nick 'El Ninho' van den Berg (runner-up in de prestigieuze Eurotour). Bij de Dames zullen Estelle Bijnen en de Grieks/Nederlandse Kynthia Orfanidis hun kunsten vertonen.

Het NK start op zondag 29 September met de discipline Straight Pool. Op 6 Oktober wordt het voor velen bekende 8-Ball gespeeld en afsluitend 9-Ball op 13 Oktober. Voor geïnteresseerden is er op de dag voor het hoofdtoernooi nog een kwalificatie toernooi.

De officiele prijsuitreiking voor alle disciplines vindt plaats op 13 Oktober direct na de finale van de meest sensationele discipline: 9-Ball.

Meer informatie over de kwalificatietoernooien vindt u op de website nkpool.glimworm.com


--------------KORT------
Het NK vindt plaats in Thurston Pool & Snooker, Westersingel 20 in Rotterdam. Elk toernooi begint om 11.00 uur met de finale gepland rond 21.00 uur.

Toegang is gratis, maar wees op tijd want het aantal zitplaatsen is beperkt.

NK Straightpool
29 September, Aanvang 11.00 uur (finale rond 21.00 uur)

NK 8-Ball
06 Oktober, Aanvang 11.00 uur (finale rond 21.00 uur)

NK 9-Ball
13 Oktober, Aanvang 11.00 uur (finale rond 21.00 uur)

Plaats
Thurston Pool & Snooker, Westersingel 20 Rotterdam, tel: 010 - 436 37 19

Website
nkpool.glimworm.com



Ingezonden persbericht