Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alphen aan den Rijn, 2 oktober 2002

Middeleeuwse maand in Archeon met een

vijftiende-eeuwse herfstvakantie

13 oktober: Korendag â¤~Musick voor Kerck ende Croegh⤮

Archeon staat geheel in het teken van middeleeuwse koormuziek. Circa tien koren, waaronder Zanglust, Vocaal Ensemble Alphen aan den Rijn en het Minderbroeders Koor van Archeon zullen op diverse locaties werken ten gehore brengen van componisten die voor 1600 geboren zijn. Er zijn onder andere volksliedjes, kerkmuziek, ernstige en pikante liederen en liedjes over liefde en overspel. Als slot zullen alle koren als â¤oehet grootkoor⤝gezamenlijk optreden in de arena.

19 t/m 23 oktober:Â Een groot vijftiende-eeuws kamp

Een aantal Engelse groepen biedt een kijkje in een vijftiende-eeuws kampement, geeft vechtdemonstraties en toont ambachten. De deelnemende groepen met totaal circa 35 re-enactors zijn onder andere: John Nesfield⤮s Retinue, the Duke of Somerset Engeneers, the Gloucester Household, the York City Levy.

26 en 27 oktober:Â De Compagnie van Brederode

In Archeon is te zien hoe het vijftiende-eeuwse legerkamp van de

Heer van Brederode er uitzag, dit kamp wordt uitgebeeld door de Nederlandse living history groep de â¤oeCompagnie van Brederode⤝.

27 oktober:Â Wijnbeurs en afsluiting van het seizoen

In samenwerking met Kiwanis, een Service Club uit Alphen aan den Rijn, Â organiseert Archeon vanaf 15.00 uur een wijnproeverij in het Middeleeuwse Klooster. Voor de proeverij geldt een aparte entree. De opbrengst van de proeverij is bestemd voor een goed doel.