Nationaal Dubo Centrum

maandag 14 oktober 2002

Grensverleggende Dubodag op 28 november

De 6e editie van de Nationale Dubo Dag in De Doelen te Rotterdam heeft weer veel in petto. Niet alleen voor koplopers op gebied van duurzaam bouwen, maar ook voor degenen die zich interesseren voor integrale bouwkwaliteit.

Keynote speaker bOb van Reeth, Vlaams Rijksbouwmeester, opent de dag. De Bond van Nederlandse Architecten BNA geeft de Dubodag de primeur met de openbaring van een manifest over duurzaam bouwen, onder de titel 'Vitale Architectuur'. Plenair voorzitter Felix Rottenberg staat garant voor scherpzinnige analyses en prikkelende vragen aan de deelnemers. Natuurlijke voor- en tegenstanders van duurzaam bouwen treffen elkaar in de debattenreeks, waarin onder meer de vraagzijde en de nieuwe balans tussen overheid en markt aan bod komen.

Duurzame stedelijke vernieuwing
In de stromen van de parallelsessies is onder meer aandacht voor de kansen van gemeenten in relatie tot de herstructurering van de bestaande bouw. Wat hebben gemeenten, ontwikkelaars en corporaties elkaar te bieden? Waar liggen de kansen voor gemeenten in relatie tot herstructurering van de bestaande bouw? Duurzame stedelijke vernieuwing wordt belicht in een stroom 'visies' en een stroom 'verdieping'.

Overige parallelsessies
Daarnaast bieden de parallelsessies vertrouwde onderwerpen als gezondheid, leefbaarheid, materialen en energie, ecologisch bouwen, meervoudig ruimtegebruik, GWW, duurzaam slopen, installeren voor duurzaam comfort, duurzaam beslissen en andere (proces)instrumenten. De vakbeurs kent een aantal interessante nieuwe deelnemers, onder meer uit de energiesector. Er zijn nog slechts enkele stands beschikbaar (aanmelden kan via 010 - 412 4766).

Klik hier voor het volledige programma van de Nationale Dubo Dag. Meer informatie over de vakbeurs is te vinden op site van de dubodag, waar tevens een exposantenlijst te vinden is. Aanmelden voor het congres is ook on-line mogelijk.