Politie Gelderland-Midden



---

Publicatiedatum: 14-10-2002


---

Barneveld, inbraak in eethuis
Publicatiedatum: 14-10-2002

Bij een inbraak in een eethuis aan de Schoutenstraat werd in de nacht van zaterdag op zondag geld buitgemaakt. De onbekende daders forceerden de voordeur. Eenmaal binnen werden twee gokkasten opengebroken en geld uit een kassa gehaald. De buit bedroeg enkele honderden euro's

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede; Verkeersslachtoffer blijkt vrouw uit Lunteren Publicatiedatum: 14-10-2002

Een 55-jarige vrouw uit Lunteren blijkt het slachtoffer te zijn van het verkeersongeval op de N224. Dit is in tegenstelling tot eerdere berichten, waaruit sprak dat het vermoedelijk om een mannelijk slachtoffer zou gaan.

De vrouw bestuurde een personenauto, toen zij maandagochtend 14 oktober rond 6.00 uur richting Arnhem reed. Plotseling kwam zij door nog onbekende oorzaak op de linker rijstrook terecht, waarbij ze frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen botste. Door de aanrijding moest door achteropkomend verkeer in beide richtingen zo hard worden geremd, dat voertuigen deels in de berm tot stilstand kwamen. Uiteindelijk raakten bij het ongeval naast de omgekomen vrouw 3 vrachtwagenchauffeurs en een chauffeur van nog een andere personenauto betrokken. De chauffeurs variëren in leeftijd van 20 tot 58 jaar en zijn afkomstig uit Nijkerk, Lunteren, Oeffelt en Spakenburg. Eén van hen, een 20-jarige inwoner uit Nijkerk is bij het ongeval gewond geraakt.

Filevorming
Het ongeval heeft tot aanzienlijke verkeershinder geleid in de wijde omgeving van Ede. Tot op dit moment (rond 11.00 uur) wordt ondermeer door de Verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden gewerkt aan het in kaart brengen van de ongevalssituatie en het afvoeren van de autowrakken.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
District West-Veluwe Vallei
politie Gelderland-Midden
0318 - 688221

---

Hoevelaken, 3 man aangehouden na dollemansrit
Publicatiedatum: 14-10-2002

De politie heeft zondagochtend omstreeks 10.00 uur drie mannen aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij de diefstal van een auto. Het gaat om twee mannen uit Amersfoort, beiden 18 jaar en een 16-jarige uit Hoevelaken. Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf in de omgeving van Hoevelaken, Nijkerkerveen en Hooglanderveen en strandde uiteindelijk in Amersfoort-Noord. De politie kreeg een tip dat er in Hoevelaken een lichtblauwe Ford Escort zou rondrijden met drie mannen erin. De auto zou zijn gestolen. Toen agenten in de buurt gingen kijken zagen zij de auto rijden op de Nijkerkerstraat, richting Nijkerk, met 2 inzittenden. De agenten wilden de auto staandehouden, maar de bestuurder ging er vandoor richting Hooglanderveen. Intussen bleek aan de hand van het opgevraagde kenteken dat de auto was gestolen in Scheveningen. Bij de achtervolging ramde de bestuurder van de vluchtende auto op de Heideweg een betonnen vangrail van het viaduct over de A1. Even later botste de auto nog een keer op een stoeprand nabij het Karrespoor op Amersfoorts grondgebied, waarna de auto strandde. Beide inzittenden, naar later bleek de beide mannen uit Amersfoort, vluchtten te voet verder maar konden met hulp van collega's in de directe omgeving worden aangehouden. De derde betrokkene werd later op zijn woonadres in Hoevelaken aangehouden. De politie onderzoekt de zaak verder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, sigaretten ontvreemd bij inbraak supermarkt Publicatiedatum: 14-10-2002

Zo'n 60 sloffen sigaretten met een totale waarde van ongeveer 2200 euro maakte het dievengilde in de nacht van vrijdag op zaterdag buit bij een inbraak in een supermarkt aan de Schaepmanstraat in Wageningen. De daders gooiden met een stoeptegel de winkelruit in en sloegen hun slag. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de sporen.