Ingezonden persbericht

(Bericht afkomstig van Pax Christi en Kerk en Vrede)

P E R S B E R I C H T

Pax Christi en Kerk en Vrede ondersteunen brief van Raad van Kerken inzake de oorlog tegen Irak

Utrecht, 12 oktober 2002 - Pax Christi Nederland en de Vereniging Kerk en Vrede ondersteunen de oproep van de Raad van Kerken in Nederland en zijn lidkerken aan de minister van Buitenlandse Zaken op roepen om zijn invloed aan te wenden om een dreigende oorlog tegen Irak te voorkomen.

Pax Christi en Kerk en Vrede onderkennen, met de Raad, dat de bevolking van Irak, de directe regio en de wereld in beginsel gediend zouden zijn met het zo spoedig mogelijke verdwijnen van het regime van Saddam Hoessein, maar dat de oorlog die de Verenigde Staten op dit moment tegen Irak voorbereiden zulke gevolgen voor de bevolking, de regio en de wereld zullen hebben dat een ondubbelzinnig 'neen' tegen deze oorlogsvoorbereidingen thans geboden is.

Pax Christi en Kerk en Vrede beschouwen de brief van de Raad als een ondersteuning en extra aansporing voor hun activiteiten om tegen nucleaire, biologische en chemische wapens wereldwijd te strijden, om verbetering van het huidige sanctie-regime en het food-for-oil programma te bepleiten en om de Iraakse oppositie te ondersteunen in haar strijd tegen het uitermate repressieve bewind van Saddam Hoessein. Daarbij zullen Pax Christi en Kerk en Vrede samen blijven werken met relevante (kerkelijke) vredesorganisaties in binnen- en buitenland.


-----

Noten voor de pers

Nadere informatie bij:

* Theo Brinkel, algemeen secretaris Pax Christi, 030-2333346
* Jan Schaake, algemeen secretaris Kerk en Vrede, 030-2316666

-- Einde persbericht --


-- Geen oorlog tegen Irak - 26 okt A'dam - http://www.wereldcrisis.nl Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - omslag@omslag.nl Postbus 81 - 5600 AB Eindhoven - 040-2910295 - http://www.omslag.nl