AutoRai

14-10-2002

Andre Agassi wordt het nieuwe gezicht van Kia

Tennisster Andre Agassi is onlangs een tweejarig advertentiecontract aangegaan met Kia Motors Corporation. Hij zal verschijnen in een advertentiecampagne van de succesvolle Zuid-Koreaanse automobielfabrikant, die vanaf november van start gaat.

Hij zal onder andere een rol gaan spelen in diverse promotionele activiteiten die Kia Motors Corporation gepland heeft, waaronder een signeersessie voor fans.

Kia positioneert zichzelf als een jong, sportief en vriendelijk merk. De advertentiecampagne met Andre Agassi is een belangrijke stap voor de herpositionering van Kia over de hele wereld aldus Mark Juhn, Senior Executive Vice President & C.O.O. International Business Division. Andre Agassi debuteerde in 1986 en wist maar liefst 53 single titels, waaronder veel grote toernooien, te winnen. Dit jaar heeft hij reeds vier toernooien gewonnen en onlangs de tweede plaats in de wereldranglijst ingenomen.

Het contract met Andre Agassi is een deel van de strategie van Kia om de sportmarketing activiteiten verder uit te breiden. Kia Motors Corporation is reeds hoofdsponsor van het Australian Open Tennistoernooi. Het contract met dit Australische Grand Slam toernooi werd onlangs verlengd tot en met 2007.