Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

donderdag 10 oktober 2002

Winkeldief bedreigt beveiligingsbeambte

BREDA: Een 20-jarige zwerver is gisteravond omstreeks 18.00 uur door medewerkers van een supermarkt aangehouden ter zake winkeldiefstal. Een beveiligingsbeambte zag dat de man etenswaren wegnam zonder deze te betalen. Hij sprak de dief aan waarna deze hem bedreigde. De politie nam de dief van het winkelpersoneel over. Bij het onderzoek aan de kleding trof de politie vier paspoorten aan, waarvan er drie ontvreemd bleken te zijn bij een woninginbraak in Breda, gepleegd in april van dit jaar. De verdachte is in verzekering gesteld. Over de winkeldiefstal verklaarde hij dat hij het pakket Foe Yong Hai en mihoen t.w.v. 8 euro had gestolen omdat hij geen geld maar wel honger had. Het districtelijk rechercheteam stelt een nader onderzoek in omdat de winkeldief nu ook verdacht wordt van woninginbraak c.q. heling.

Politie houdt 14-jarige jongen aan voor vernieling

BREDA: Agenten reden gisteravond omstreeks 21.15 uur met hun dienstauto over de Stationsweg te Breda. Zij zagen dat er een tweetal fietsen op de weg lagen. De frames van de fietsen waren gedeukt en van een van de fietsen was het stuur en beide wielen krom gebogen. Zij zagen drie jongens de Menno van Coehoornstraat in vluchten, één van hen reed op een fiets. Een van de jongens kon worden aangehouden. Een getuige bevestigde de politie dat de aangehouden verdachte betrokken was geweest bij het vernielen van de fietsen.

Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Een HALT verwijzing is niet mogelijk omdat hij eind september ook al is aangehouden vanwege het plegen van vernielingen aan een trein. De politie stelt nog een onderzoek in naar de twee andere jongens, waarvan er één mogelijk ook een fiets vanaf het station heeft gestolen.

Politie houdt dief aan

BREDA: Gisteravond omstreeks 20.20 uur stelden agenten een onderzoek in op de Liniestraat te Breda omdat een buurtbewoner verdachte personen op het dak van een motorzaak gezien had. De getuige vermoedde dat het om inbrekers zou gaan.

Twee agenten waarvan er één een diensthond bij zich had, zagen collega`s achter een verdachte een brandgang in rennen. De verdachte werd enkele keren luidkeels gesommeerd dat hij moest blijven staan omdat anders een politiehond zou worden ingezet. De verdachte reageerde hier echter niet op. Hierop werd de politiehond ingezet die de verdachte heeft aangebeten, waarna hij kon worden aangehouden. De verdachte had een klein wondje op zijn rechteronderarm. Uit voorzorg is hem in het ziekenhuis een Tetanus injectie gegeven.

Uit het onderzoek bleek dat de verdachte samen met een vriendje enkele flessen frisdrank uit een tuin van een woning had gestolen. Door de fietsen in de brandgang tegen een schutting te zetten konden ze deze over klimmen, via een dak bereikten ze de tuin waarna ze enkele flessen frisdrank uit een krat pakten en weer terug klommen naar hun fietsen.

De mededader van de aangehouden verdachte wist te ontkomen. De verdachte is doorverwezen naar bureau HALT. Het onderzoek naar de mededader loopt nog.

Politie PrinsenBeemden houdt verkeerscontrole

BREDA: Vanmorgen, 10 oktober 2002, tussen 07.30 uur en 08.15 uur is er een verkeerscontrole gehouden op de kruising Backer en Ruebweg en de Westerhagelaan. Er zijn 20 verkeersdeelnemers bekeurd ter zake het rijden door rood licht, Tevens werden 8 bekeuringen uitgedeeld voor het blokkeren van de kruising, 3 voor het rijden over een doorgetrokken streep en één voor het niet volgen van de verplichte rijrichting.

Buurtbewoners houden verdachte aan

BREDA: Een 30-jarige vrouw is gisteravond omstreeks 19.30 uur door twee buurtbewoners op de Hertog Hendriklaan aangehouden in verband met de vernieling van een ruit van een woning aan de Mgr.Hopmanstraat. Een bewoner was naar buiten gekomen toen hij glasgerinkel hoorde. Hij zag een man en een vrouw weg rennen. De vrouw wist hij samen met een buurtbewoner aan te houden. Het betrof een ruit van een bijkeuken. De verdachte werd ingesloten.

Kamerbewoners opgelicht

BREDA: Een kamer aan de Veemarktstraat te Breda blijkt het afgelopen weekend aan tenminste twee studenten tegelijk te zijn verhuurd.

Een 40-jarige vrouw uit Zeeland plaatste voor haar dochter die in Breda studeert een advertentie in de krant met een oproep voor een kamer. Hierna reageerde op zondag 6 oktober een man die een kamer aanbood op de Veemarktstraat. Er werd een afspraak gemaakt om de kamer te bekijken. De aanbieder gaf aan dat hij een soort makelaar was en dat hij ruim 40 kamers beheerde. Er werd overeenstem-ming bereikt waarna 900 euro aan borg en huur betaald. Hierna kregen ze van de aanbieder de sleutel. Een 18-jarige student uit de omgeving van "s-Hertogenbosch plaatste ook een advertentie in hetzelfde regionale dagblad. Ook hij maakte een afspraak. Tegen hem vertelde de man dat hij kunstenaar was en de kamer af en toe gebruikt had voor vergaderingen. Ook zij bereikten overeenstemming, waarna 500 euro betaald werd en de sleutel werd overhandigd. Afgelopen dinsdag ontdekten de huurders dat zij opgelicht waren. De politie sluit niet uit dat meer mensen van deze man de dupe zijn. Het gaat om een 33-jarige man die de kamer gehuurd heeft van de eigenaar, maar deze niet als hoofdverblijf gebruikt. De politie van het team Centrum stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in auto`s

ZEVENBERGEN / WILLEMSTAD: Op woensdag 9 oktober zijn weer diverse aangiftes gedaan van inbraak in personenauto`s te Zevenbergen en Willemstad. Het betrof een auto in Willemstad en drie auto`s in Zevenbergen. Men kwam de auto binnen zowel via het verbreken van het slot alsmede door het inslaan van een ruit. Uit de auto`s werd geluidsapparatuur ontvreemd en een brandblusser.

Inbraak in schuurtje

ZEVENBERGEN: Er is op woensdag 9 oktober aangifte van inbraak in een schuurtje aan de Meeren te Zevenbergen. Men was de schuur binnen gekomen door het open breken van het slot. Uit de schuur werd wijn en gereedschap gestolen.

Toezicht jeugd

MOERDIJK: Door het politieteam Moerdijk zijn gisteravond extra patrouilles de weg opgegaan om langs de hangplaatsen van de jongeren in de gemeente te gaan. Daarbij zijn jongeren te Klundert aangesproken, die met hun auto op een bus parkeerplaats stonden en tevens gewaarschuwd. Verder heeft men enkele jongeren aangesproken om geen afval achter te laten. Al met al was het een geslaagde avond en zal de politie met regelmaat extra patrouilles inplannen om dit toezicht te doen.

Project autogordel

MOERDIJK: Komende maand zal het politieteam Moerdijk extra aandacht besteden aan het niet dragen van de autogordel zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Er zal door de politie alleen nu nog maar worden bekeurd. Eenieder dient voldoende op de hoogte te zijn van de draagplicht van de autogordel, zowel voor als achterin.