Total Virus Defense Update Monitor helpt bij bescherming tegen computervirussen

Nieuw softwaretool controleert de updatestatus van anti-virussoftware

Delft, 14 oktober 2002 - Isis Global Computing introduceert Total Virus Defense (TVD) Update Monitor, een tool dat helpt bij het up-to-date houden van de anti-virussoftware op desktopsystemen. TVD Update Monitor controleert of de op het netwerk aangesloten werkstations zijn voorzien van de laatste updates voor de anti-virussoftware van Network Associates en McAfee.

Gezien de voortdurend toenemende dreiging van computervirussen en de mogelijke schade die een besmetting veroorzaakt, is een krachtige anti-virusoplossing onontbeerlijk geworden voor organisaties. Maar de installatie van goede anti-virussoftware alleen is niet voldoende. De lijst met virusdefinities die door deze software wordt gebruikt om virussen te detecteren, dient voortdurend vernieuwd te worden om nieuwe virussen te kunnen onderscheppen. Deze updates worden door de fabrikanten van de anti-virussoftware beschikbaar gesteld. Het is echter de verantwoordelijkheid van de systeembeheerders of de gebruikers binnen de organisatie om er voor te zorgen dat deze updates steeds worden gedownload en geïnstalleerd.

De controle van deze belangrijke taak is tijdrovend en daarom kostbaar. Het nalaten ervan kan echter zware gevolgen hebben, aangezien verouderde anti-virusdefinities op slechts één werkstation al voldoende kunnen zijn om de hele organisatie te besmetten.

Met het tool van Isis Global Computing kunnen systeembeheerders eenvoudig en snel controleren wat de status is van de anti-virusdefinities op werkstations binnen de organisatie. TVD Update Monitor controleert de anti-virusstatus van software van Network Associates en McAfee. Het programma biedt geavanceerde opties die helpen de anti-virusbescherming optimaal te houden. Er kan bijvoorbeeld automatisch een mail worden verstuurd, wanneer op een of meerdere PC's langere tijd geen updates zijn uitgevoerd. Het statusoverzicht van TVD Update Monitor is vanaf iedere PC in het netwerk op te vragen en geeft tevens informatie over de kenmerken van de werkstations, zoals het gebruikte besturingssysteem, gebruikersnaam, etc. Ook biedt TVD Update Monitor een compleet overzicht van het aantal in gebruik zijnde anti-viruslicenties. Het programma zorgt zelf voor de opslag van de statusinformatie, zodat hiervoor geen externe database nodig is. Tevens kan via een webinterface of een telnet-console de updatestatus worden bijgehouden.

Een evaluatieversie van TVD Update Monitor is te downloaden van www.isisglobal.nl/tvdum/. Hier is tevens uitgebreide informatie over het product te vinden.

De adviesprijs van TVD Update Monitor bedraagt ¤ 399 (excl. btw).

Over Isis Global Computing
Isis Global Computing is in 1992 opgericht om continuïteit te geven aan de succesvolle activiteiten van haar oprichters in de voorafgaande jaren. Sinds het begin van het "Windows-tijdperk" helpt Isis Global Computing bedrijven totale netwerkoplossingen te ontwikkelen binnen de gebruikersvriendelijke Windows omgeving. Het doel van Isis Global Computing is om bedrijven te helpen bij het op maat ontwikkelen van netwerkoplossingen die voldoen aan de eisen van de klant. Isis Global Computing is hierbij dé partner voor advies, ontwikkeling, implementatie en aftersales-service. Isis Global Computing brengt daarnaast innovatieve, unieke, computergerelateerde producten op de markt.

Contact
Isis Global Computing, Willem Kamerman, tel. 015 - 213 06 98, e-mail: kamerman@isisglobal.nl