Politie Gelderland-Midden



---

Publicatiedatum: 14-10-2002


---


---

Wageningen, gewapende overval op garagebedrijf
Publicatiedatum: 14-10-2002

Een 35-jarige medewerker van een autobedrijf aan de Troelstraweg in Wageningen is maandag 14 oktober rond 12.45 uur het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Een vooralsnog onbekend gebleven man ging het bedrijf binnen en eiste onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen geld.

De verdachte heeft uiteindelijk geld gekregen van zijn slachtoffer. Hij was zo geschrokken, dat hij nauwelijks weerstand durfde te bieden. Nadat de verdachte zijn slachtoffer en diens collega had opgesloten in een kantoortje, heeft hij het pand - vermoedelijk via de voordeur - verlaten.

Signalement
De slachtoffers geven aan dat de overvaller aan het volgende signalement voldoet. De man zou een Slavisch uiterlijk hebben, ongeveer 20 tot 25 jaar oud zijn en een stevig postuur hebben (breed, niet dik). De man heeft donker, kort geknipt haar in slagen en geen baard of snor. De verdachte ging gekleed in donkere kleding (een bruine leren jas, een blauwe spijkerbroek en lichte schoenen). Of hij gebruik maakte van een vervoermiddel is niet bekend.

Getuigen
Hoewel onduidelijk is welke richting de verdachte op gevlucht is, worden getuigen dringend verzocht contact met de politie op te nemen onder nummer 0900 - 8844. Wellicht hebben zij een man die aan het signalement voldoet, tussen 12.45 en 13.00 uur het garagebedrijfje zien verlaten. Ook is mogelijk dat zij op een andere manier over informatie beschikken, die voor het oplossen van het misdrijf van belang kan zijn. Ook dan verzoekt de politie hen contact met de recherche in Wageningen op te nemen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
District West-Veluwe Vallei
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma; 0318 - 688221