Gemeente Hoorn


Gemeenteraad en B&W nemen cd op voor goed doel

Persbericht d.d.: 14 oktober 2002

Een groot gedeelte van de Hoornse gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders gaat op zaterdag 26 oktober de studio in om een cd op te nemen. De politici maken, op initiatief van raadslid Erwin Fillet (E.J. Fillee), een opname van het nummer `Mijn Hoorn aan het IJsselmeer'. De gemeentebestuurders hebben in onderling overleg besloten dat de opbrengst van de cd naar een nieuw te bouwen hospice dignitas gaat.

Een hospice dignitas is een verblijf waar mensen op een waardige manier hun laatste levensperiode kunnen doorbrengen. Thuis kan dat niet altijd omdat de verzorging van mensen die stervende zijn vaak erg zwaar is voor de familieleden. Bovendien heeft niet iedereen familieleden of vrienden die dit op zich kunnen nemen. En in een ziekenhuis is de verzorging vanwege de tijdsdruk te onpersoonlijk. In een hospice werken professionele verpleegkundigen, die speciaal zijn opgeleid om met stervenden om te gaan. Al hun aandacht en tijd gaat uit naar de terminale patiënten. Voor het thuisfront betekent dit een aanzienlijk minder zware belasting.

Musici
De cd wordt opgenomen in de Reel Sound Studio's in Nibbixwoud. `Mijn Hoorn aan het IJsselmeer' is al jarenlang een succesnummer van Fillee tijdens kermissen, bruiloften en partijen. De oorspronkelijke versie heeft in 1999 ruim 5 weken in de tiplijsten heeft gestaan en was geregeld via allerlei zenders te beluisteren. Nu brengt het duo E.J. Fillee & Willeke D'estell het nummer opnieuw uit. Fillee treedt al jarenlang op met D'estell. Het duo wordt begeleid door de Hoornse saxofonist Jan Knijn en de uit Bovenkarspel afkomstige accordeonist Ger Atsma, die eveneens belangeloos hun medewerking aan het project verlenen.
Naast de complete uitvoering komt ook de karaokeversie op de cd te staan, evenals de gezellige duetten `Naar de Kermis' en `Zaterdagavond'.

---
Laatste wijziging deze pagina: 14 oktober 2002