Gemeente Albrandswaard


Gebruikers tevreden over hondentoiletten Rhoon,14 oktober 2002

Gebruikers tevreden over hondentoiletten

Sinds een paar weken zijn er op verschillende plekken in Rhoon-Noord hondentoiletten geplaatst. Deze toiletten vragen medewerking en zelfwerkzaamheid van de hondenbezitters. De wethouders Brussaard en De Jongh namen een kijkje ter plekke om de mening van de hondenbezitters te peilen. De aanwezige hondenbezitters gaven aan dat ze blij zijn met deze oplossing en er regelmatig gebruik van maken.

Een grote ergernis in Rhoon-Noord is sinds jaar en dag hondenpoepoverlast op plaatsen waar dat niet gewenst is, namelijk op kinderspeelplaatsen en stoepen in de wijk. Het wijkleefbaarheidsforum heeft zich sterk gemaakt om de overlast te verminderen. Samen met de gemeente hebben zij een avond georganiseerd waarop alle hondenbezitters uit Rhoon-Noord zijn uitgenodigd om oplossingen te bedenken.

Op verzoek van betrokkenen heeft de gemeente een hondenpoepzuiger aangeschaft, deze komt minimaal één maal per maand in de wijken. Inmiddels heeft de gemeente ook zogenaamde hondentoiletten en hondengebodsborden geplaatst. Wethouder Brussaard en zijn collega De Jongh zijn zeer verheugd over deze maatregelen, maar geven terecht aan dat de handhaving aan de hondenbezitters en de bewoners is. De gemeente heeft voor de mogelijkheden gezorgd om de wijk hondenpoepvrij te houden maar dat houdt wel in dat de hondenbezitters bij zogenaamde ongelukjes van hun trouwe viervoeter de uitwerpselen met behulp van de zakjes bij de hondentoiletten moeten oprapen en deponeren in de daarvoor bestemde bakken. Ook wordt de hondenbezitters gevraagd hun honden niet in de buurt van speel- veldjes/plaatsen uit te laten.

De toiletten worden wekelijks geleegd. Mocht dit te weinig zijn of als de zakjes bij de toiletten tussentijds op zijn, dan kunt u dit melden bij het Meldpunt Publieksservice (010-5061777). De afdeling Milieu en Reiniging zorgt er dan voor dat de bakken worden geleegd en de zakjes zo snel mogelijk. worden aangevuld.

Het wijkleefbaarheidsforum hoopt samen met de gemeente dat er weer een belangrijke stap is gezet om Rhoon-Noord nog gezelliger te maken. Natuurlijk moet iedereen daarin zijn / haar bijdrage leveren en zich houden aan de regels die in een gezellige wijk gelden. Spreek elkaar daarop aan als er regels worden overtreden maar doe dat wel op een vriendelijke manier want ook hier geldt: Samen komen we er wel uit: aldus wijkforum Rhoon-Noord..