Ingezonden persbericht

St. Het Steenen Huis presenteert Meteorieten

Geklassificeerde Meteorieten, Tektieten en Fulgarieten

HARLINGEN, 20021013 -- De op 28 augustus geopende winkel van St. Het Steenen Huis heeft afgelopen week weer een aantal nieuwe producten gepresenteerd. Het gaat hier om door UCLA geklassificeerde meteorieten z.g.n. L6 en L5 meteorieten uit Noord West Afrika. Deze NWA 869 meteorieten zijn vanaf donderdag 17 oktober te koop vanaf 0.85 Euro cent per gram. In de praktijk kan dus iedereen een mooie meteoriet in huis halen vanaf ongeveer 20 Euro. Dit kan een unicum genoemd worden daar de prijs vaak vanaf euros per gram begint. St. Het Steenen Huis probeert binnenkort de grootste collectie Meteorieten voor particuliere verkoop te presenteren.

De winkel is een bedrijfsmatige activiteit van de Stichting. De Stichting heeft vooral als doel: de verspreiding van kennis en informatie over (edel)stenen en mineralen door middel van publicaties, drukwerk, cursussen, lezingen, elektronische distributie en het hanteren van een prijsniveau waardoor velen met deze bijzondere materie in contact kunnen komen.

De winkel herbergt een ruim geselecteerde collectie aan mineralen, edelstenen, fossielen, en rariteiten in alle prijsklassen. Veelal worden de producten door de Stichting zelf geïmporteerd uit: Zuid Afrika, Zambia, Zimbabwe, Botswana, maar vooral uit Madagaskar. Door de eigen import is het mogelijk goede tot een museum kwaliteit product te leveren, die vaak niet tot zeer moeilijk in Europa is te verkrijgen.

In de winkel worden producten verkocht om hun uitstraling en schoonheid, de therapeutische waarde, voor woning- en bedrijfsinrichting, persoonlijke geschenken en voor verzamelingen. Het assortiment omvat onder meer: specifieke gezondheidshangers en stenen, grotere stukken voor display en inrichting, kristallen, facet geslepen stenen, bollen, zeldzame mineralen, meteorieten, versteend hout, fossielen, en rariteiten.

Bij elk product wordt informatie toegevoegd omtrent de geschiedenis, gebruik, samenstelling, en therapeutische eigenschappen. De aan de Stichting verbonden medewerkers zijn geen edelsteentherapeuten. Doorverwijzing naar of het testen van een persoonlijke steen door middel van een foto is mogelijk. Voor specifieke wensen van cliënten gaat de Stichting op zoek naar stenen en mineralen in de gewenste vorm, kwaliteit, formaat en prijsklasse. De diversiteit aan producten en service zal zich binnenkort nog uitbreiden. De winkel levert alleen aan particulieren en therapeuten.

De winkel van de Stichting "Het Steenen Huis" is onder voorbehoud van wijzigingen open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 17:30 uur, koopavond (donderdag 19:00 tot 21:00 uur) en op afspraak.



Ingezonden persbericht