Gemeente Papendrecht

Aandacht voor Voor- en Vroegschoolse Educatie

De bus die multicultureel instituut Forum inzet bij de campagne om de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) onder de aandacht te brengen, staat dinsdag 15 oktober rond 13.00 uur in Papendrecht bij de Anne Frankschool en om 15.00 uur bij de Viermaster. Daarna gaat de bus naar Jeugdcentrum Interval. 's Avonds is er in Interval een feestavond voor allochtone vrouwen en wordt informatie gegeven over de VVE. In de gemeente Papendrecht wordt uitvoering gegeven aan de Voor- en Vroegschoolse Educatie door kinderen met een taalachterstand extra ondersteuning te geven. Deze ondersteuning start op de peuterspeelzaal als de kinderen 2,5 jaar oud zijn en gaat door op de kleutergroepen van de basisschool. In Papendrecht wordt het project uitgevoerd op de Anne Frankschool, peuterspeelzaal Pinkeltje en de kinderopvang van het Da Vinci College. Omdat niet alle doelgroepen ook worden bereikt, zette Forum de voorlichtingscampagne op. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. (Noot voor de pers: voor vragen hierover is vrijdagochtend 27 september Frederique Veldman van de gemeente Papendrecht bereikbaar via tel. 078-6418282.)

Splitsing OBS De Knotwilg goedgekeurd; stichting vierde openbare basisschool
Het ministerie van onderwijs heeft de aanvraag die moet leiden tot het splitsen van OBS De Knotwilg goedgekeurd; vanaf 1 augustus 2003 bestaat daarom het openbaar basisonderwijs in de gemeente Papendrecht uit vier scholen. De Knotwilg, die op dit meer dan duizend leerlingen telt en zes locaties heeft, wordt na de zomervakantie gesplitst in twee afzonderlijke scholen. Doel hiervan is twee kleinere, slagvaardiger eenheden te vormen om zo de kwaliteit van het onderwijs in de toekomst te handhaven en waar mogelijk te verbeteren. Aan de schaalvergroting van scholen, zoals de afgelopen tien jaar bij de Knotwilg is gebeurd, zit een natuurlijke grens. Deze tendens is ook landelijk waarneembaar. De splitsing past binnen het kader van grotere bestuurlijke eenheden en kleinere scholen. Dit betekent dat de zes locaties van de Knotwilg verdeeld worden over de twee scholen. De wijze waarop de zes locaties worden verdeeld, wordt dit schooljaar (2002-2003) vastgesteld. Naast de huidige directeur, de heer W.P. Versteeg, wordt een nieuwe directeur aangesteld. (Noot voor de pers: nadere informatie is te verkrijgen via dhr. D. Haank van de gemeente Papendrecht, tel. 078-6418261.)

Inzameling
In de periode van maandag 7 tot en met vrijdag 11 oktober wordt in de gemeente een kledinginzameling gehouden door de stichting Humana Fondsenwerving. Het college van burgemeester en wethouders heeft toestemming gegeven voor deze inzameling.

Radio kijken in Interval
Vrijdag 27 september wordt de eerste radio-uitzending van het programma Sijbrands & vd Valk Café gemaakt en uitgezonden vanuit het café in jeugdcentrum Interval. Tijdens deze uitzending staat het thema Het muziekklimaat in onze regio centraal. Salsa-cracks Ron Sijbrands en André vd Valk zagen samen met gastpresentator Wendy van Duivenoord (van de verkeersinformatie van Radio 2 en 3) dit onderwerp van alle kanten door ...
Daarna wordt in het tweede deel van het programma tussen 22.00 en 23.00 uur de nieuwe cd van Jerry's Last Summer gepresenteerd. Het schijfje heet Going for the Green en is net uit. Jerry's Last Summer bestaat uit René Verhagen (gitaar, zang), Peter Jan Griffioen (basgitaar, zang) en Marco Verhagen (drums, zang). Going for the Green bevat elf eigen songs en is in eigen beheer opgenomen in de Papendrechtse studio the Cage. Jerry's Last Summer is live te zien en te beluisteren met een spetterend optreden. Het programma is te beluisteren op Salsa Radio (fm 105) tussen 21.00 en 23.00 uur. Het café gaat open om 20.00 uur open en dicht om 24.00 uur. De entree is gratis.