Gemeente Rijswijk

Scholen in Rijswijk op 15 oktober 2002 gesloten

Rijswijk, 10 oktober 2002

Het College van burgemeester en wethouders heeft in reactie op verzoeken uit het onderwijsveld besloten om alle Rijswijkse scholen voor zowel basis- als voortgezet onderwijs de mogelijkheid te geven om op dinsdag 15 oktober gesloten te blijven.

Direct na het overlijden van Z.K.H. prins Claus zijn bij de gemeente verzoeken vanuit het onderwijsveld binnengekomen om op 15 oktober as. de scholen te mogen sluiten.

Dit om bereikbaarheidsproblemen langs de route van de rouwstoet te voorkomen en leerlingen in de gelegenheid te stellen om de rouwstoet langs te zien komen.

Iedere school die op 15 oktober gesloten blijft, moet de ouders laten weten hoe de opvang van hun kinderen geregeld kan worden.

D.d. 10 oktober zijn voor zover bekend de volgende scholen dicht zijn op 15 oktober as.:

Openbare basisscholen: 't Prisma, Nicolaas Beetsschool, Steenvoordeschool, Wethouder Brederodeschool en Elsenburgschool;
Openbaar voortgezet onderwijs: Atlas College Rijswijk; Protestants-christelijke basisscholen: Prins Mauritsschool, J.H. Snijdersschool, Koningin Wilhelminaschool, De Oprit/Brug en Shalomschool;
Roomskatholieke basisscholen: Godfried Bomansschool, Mariaschool, De Piramideschool en Petrusschool Protestants-christelijke scholen voor speciaal onderwijs: De Voordeschool en de Rehobothschool; Confessioneel voortgezet onderwijs: Interconfessioneel Makeblijde College (IMC, 3 vestigingen). Gereformeerd voortgezet onderwijs: Gereformeerde scholengemeenschap Randstad.