Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 15-10-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanrijding met gewonde
ZEEWOLDE Op de kruising van de Spiekweg met de Gelderseweg verleende maandagmiddag een 50-jarige automobilist uit Amersfoort geen voorrang aan een 19-jarige vrachtautochauffeur uit Zeewolde. De vrachtauto raakte de personenauto in de flank. Een 48-jarige inzittende van de personenauto is met nek- en rugletsel overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.

Bromfietscontrole
ALMERE Een kleine bromfietscontrole in Almere Haven leverde maandagavond vier bekeuringen op bij acht gecontroleerde voertuigen. De overtredingen betroffen: geen bromfietscertificaat, geen verzekeringsplaat, geen helm en te veel vermogen.

Rijden onder invloed
DRONTEN Bij een routinecontrole op De Noord werd maandagnacht een 69-jarige automobilist uit Dronten betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 440 ug/l (1,00 promille). Hij kreeg een proces-verbaal met een rijverbod voor vier uur.

Aanhoudingen na vernieling autos
ALMERE Getuigen meldden maandagnacht, dat een groepje jongens in de James Stewartstraat vernielingen pleegden. Zij gooiden vuilcontainers om en trapten tegen autos. De getuigen volgden de verdachten tot aan hun woning, waarna de politie de verdachten in de woning aanhield. In de James Stewartstraat is schade toegebracht aan zeker zeven autos. Mogelijk volgen er nog meer aangiften. De verdachten, drie Almeerders van 27, 19 en 18 jaar, zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Hoge snelheden bij wedstrijdje
ALMERE Politieagenten, surveillerend in een onopvallende politieauto, werden maandagnacht op de Buitenring ingehaald door twee autos, die kennelijk een wedstrijdje met elkaar deden. Tijdens het volgen over de Grote Vaartweg liep de snelheid op tot 108 km/h (50 is daar de limiet). Ook haalden de bestuurders elkaar links en rechts in, hetgeen twee keer bijna tot een aanrijding leidde. De bestuurders, een 35-jarige man uit Almere en een 29-jarige man uit Billington Cleveland, zijn voor nader verhoor ingesloten.