Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-10-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Ramkraak

LEUSDEN In de nacht van zondag op maandag is op De Grutterij door middel van een ramkraak in een winkel ingebroken.

Met gebruik van een auto hebben de nog onbekende daders omstreeks 04.00 uur het rolluik en de voorpui van de winkel vernield. Nadat de buit was verzameld zijn de daders met dezelfde auto weggereden. Het gaat om een grijze Audi 80. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900-8844.

Kop staart (1)

LEUSDEN Maandagmiddag vond een verkeersongeval tussen twee personenautos plaats op de kruising van de Spieghelweg met de Randweg.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie de melding van het ongeval binnen. Bij de rotonde bleek een 42-jarige vrouw uit Leusden achterop een 37-jarige vrouw uit Kootwijkerbroek te zijn gereden. De vrouw uit Kootwijkerbroek raakte door de klap bewusteloos en is naar ziekenhuis Lichtenberg vervoerd alwaar een hersenschudding werd geconstateerd.

Kop staart (2)

LEUSDEN Maandagmiddag ontstond op de Arnhemseweg een kopstaart botsing waarbij drie voertuigen betrokken waren.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding binnen. Op de Arnhemseweg ter hoogte van de Maanweg bleek een 43-jarige vrouw uit Vleuten achterop een 55-jarige man uit Hilversum te zijn gereden die daardoor op de voorstaande auto met een 31-jarige bestuurder uit Leusden botste. De vrouw met nekklachten naar ziekenhuis De Lichtenberg gebracht.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Maandagmiddag heeft de politie een winkeldief op de Arnhemseweg aangehouden.

Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie de melding binnen dat de dief bij aanhouding in de winkel agressief reageerde. Toen de politie ter plaatse kwam was de verdachte inmiddels rustig. De verdachte, een 35-jarige man uit Nijkerk, had de winkel willen verlaten zonder te betalen voor zijn boodschappenmandje vol waren.

Verkeersongeval
WOUDENBERG Maandagavond vond een aanrijding op de Moorsterweg plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto.

Omstreeks 18.45 uur kwam de melding bij de politie binnen. Op de Moorsterweg tussen de Postweg en de Voskuilerdijk hield een 37-jarige man uit Leusden onvoldoende rechts waardoor deze een tegemoetkomende vrachtwagen raakte met daarin een 52-jarige man uit Voorthuizen. De man uit Leusden is in verband met nekletsel naar ziekenhuis De Lichtenberg gebracht.