Ingezonden persbericht

Unisys rapporteert sterk derde kwartaal en handhaaft jaarprognose

Amsterdam, 15 oktober 2002 - Unisys heeft een sterk derde kwartaal geboekt en handhaaft haar prognose voor 2002. De nettowinst in het derde kwartaal van 2002 nam toe tot 59 miljoen dollar of 18 dollarcent per aandeel. In het derde kwartaal van 2001 was de nettowinst 20,9 miljoen dollar of 7 dollarcent per aandeel. In het derde kwartaal van 2002 was er tevens sprake van een sterke groei in het aantal orders en operationele cashflow. De omzet liep in het derde kwartaal terug met 3 procent en kwam uit op 1,33 miljard dollar. In het derde kwartaal van 2001 was de omzet 1,38 miljard dollar.

"De resultaten in het derde kwartaal, behaald onder moeilijk economische omstandigheden, tonen de kracht van onze strategie", zegt Lawrence A. Weinbach, bestuursvoorzitter en CEO van Unisys. "We hebben ons sterk gericht op Business Process Outsourcing, hoogwaardige dienstverlening en enterprise-servers, gebieden waar we toegevoegde waarde aan klanten kunnen bieden. Tegelijkertijd hebben we minder aandacht besteed aan de commodity-gebieden met lage marges. Door een sterke focus en kostenbeheersing wisten we de nettowinst bijna te verdrievoudigen ten opzichte van een jaar geleden. We lieten tevens een betere cashflow zien dan verwacht."

"Zowel de dienstentak als de technologieactiviteiten waren sterk winstgevend in dit kwartaal. De operationele marge in dienstverlening steeg met 3,5 procentpunten ten opzichte van een jaar geleden. We zagen tevens continue groei in onze outsourcing-activiteiten, die vooral worden gestimuleerd door onze strategische Business Process Outsourcing. In de technologieactiviteiten zagen we ondanks de zwakke vraag naar hardware en software goede belangstelling voor de nieuwe generatie ClearPath Plus-servers, waardoor de marges in de technologieactiviteiten konden toenemen. We zagen tevens een kleine omzetverhoging in de op Intel gebaseerde ES7000-serverproductlijn."

"Het beste voorbeeld van de vooruitgang die we geboekt hebben, is wellicht de ordergroei in het kwartaal", zegt Weinbach. "Deze nam met dubbele cijfers toe ten opzichte van een jaar geleden, waarbij vooral een aantal langetermijn servicecontracten een belangrijke rol speelde. In deze onzekere economische tijden opereren klanten zorgvuldig en methodisch bij het beslissen over grote IT-projecten en richten zij zich op leveranciers die een duidelijke return-on-investment kunnen bieden. Unisys wordt dankzij haar expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en beveiliging meer en meer beschouwd als onderdeel van een selecte groep leveranciers die complexe, bedrijfskritische opdrachten kan uitvoeren."

Unisys tekende in het derde kwartaal servicecontracten met onder meer de U.S. Transportation Security Administration voor het beveiligen van de transportsector, de Commonwealth van Pennsylvania voor het beheer van haar datacenter en de US General Services Administration voor systeemintegratie en internetdiensten.

Unisys rapporteerde in het derde kwartaal van 2002 een omzetgroei van 3 procent in de Verenigde Staten naar 619 miljoen dollar. De omzet in internationale markten liep met 8 procent terug naar 713 miljoen dollar. De brutowinstmarge in het derde kwartaal kwam uit op 30,3 procent en de operationele marge op 7,2 procent. In het derde kwartaal van 2001 was dat respectievelijk 27,6 procent en 3,2 procent.
Unisys bracht de algemene kosten in het derde kwartaal terug met 8 procent.

Unisys
Unisys is wereldwijd actief in dienstverlening en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De medewerkers van Unisys combineren expertise in systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur, servertechnologie en consulting met een consistente en praktijkgerichte aanpak. Zij helpen zo klanten in meer dan 100 landen bij het behalen van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com

UNISYS
Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys Nederland
Tel: 020 - 526 78 47
Mob: 06 - 1000 1181
E-mail: erwin.zijlstra@nl.unisys.com