Provincie Utrecht

Persbericht

Soepele parkeernormen maar strenge rode contour

Bedrijven, kantoren en woningen mogelijk op Kodak terrein in Odijk.

15-10-2002
De gemeente Bunnik heeft een groot aantal verouderde en kleine bestemmingsplannen voor de kernen Bunnik, Odijk, en Werkhoven in één keer herzien. Als één totaalplan voor de drie kernen is het bestemmingsplan nu ter goedkeuring aan GS voorgelegd. GS zijn verheugd over de opschoning van oude plannen en over het feit dat voor alle kernen nu dezelfde planologische regels gelden. GS keuren praktisch het hele plan goed, waarmee onder andere bedrijven, kantoren en woningen op het voormalige Kodak-terrein in Odijk kunnen worden gerealiseerd. Woningbouw buiten de contour keuren GS niet goed. Verder zijn de bedenkingen die tegen het plan ingebracht zijn, aanleiding geweest om op enige detailpunten goedkeuring te onthouden.

Op het Kodak-terrein in Odijk mogen bedrijven en kantoren komen. Op de plek van de bedrijven mogen in de toekomst ook woningen gebouwd worden. Als het gaat om het maximaal aantal parkeerplaatsen bij bedrijven en kantoren, dan wordt in de regel gekeken naar hoe dicht deze functies bij een openbaar vervoer station liggen. In het plan zijn voor de kern Bunnik veel kantoor- en bedrijfsbestemmingen opgenomen, met een niet al te strenge parkeernorm. Maar omdat het hier gaat om bestaande bedrijven en parkeerplaatsen, zijn GS hier wat soepel mee omgegaan. Dit kan ook, omdat de Vijfde Nota van het Rijk op dit punt wat meer speelruimte toelaat.
Niet goedgekeurd wordt de mogelijkheid om te bouwen buiten de streekplancontour. De gemeente wilde twee woningbouwlocaties en een locatie voor een 'brede' school realiseren. Het gaat om de locaties Rijnwaarden te Odijk en Werkhoven-West. Met de gemeente is overeengekomen dat zij haar bouwplannen voor de langere termijn naar voren kan brengen bij de totstandkoming van het nieuwe streekplan, dat de periode na 2005 bestrijkt.

Meer informatie: Marja van Buuren, telefoon 030-258 32 07 of Marja.van.Buuren@provincie-utrecht.nl