Gemeente Eemnes

wethouders van Eemnes d.d. 15 oktober 2002
Algemene Plaatselijke Verordening.
Als gevolg van een aantal ontwikkelingen dient de Algemene Plaatselijke Verordening Eemnes te worden herzien.

Raad voorstellen om onder intrekking van de APV 1999 de APV 2003 vast te stellen.

Politiezaken.
Vergaderstukken driehoeksoverleg Politie District Eemland Noord d.d. 2 oktober 2002.

V.k.a. en t.k.n. aan commissie BOM (november).

Politie.
Jaarverslag Nederlandse Politie 2001.
Archief Hervormde Gemeente.
Opname voornoemd archief bij streekarchief.
V.k.a.
Septembercirculaire 2002.
Wij hebben informatie ontvangen over de algemene uitkering uit het Gemeentefonds betreffende 2002 e.v.
Voorstel:

1. Het voordeel over 2002 van 30.000 meenemen in het rekeningssaldo.
2. Het voordeel over 2003 ad 150.000 reserveren voor de gevolgen van het organisatie onderzoek.
Vergadering commissie bezwaarschriften.
Uitnodiging/stukken voor de vergadering van 10 oktober 2002. Een gemachtigde afvaardigen naar de hoorzitting; overigens v.k.a. Beslissing op bezwaar inzake familie Z..
Bezwaar tegen bouwvergunning O. R.
Reclamant niet-ontvankelijk verklaren.
Aanschrijvingenbeleid Goyergracht Noord.
Eind vorig jaar is er gestart met (voor)aanschrijvingen met bestrekking tot het in afwijking van het bestemmingsplan bestaande gebruik van percelen en bouwen zonder vergunning. Besloten is, waar mogelijk, zaken op te lossen via minnelijk overleg. Instemmen met conceptbrief betreffende perceel A2032/3047/1396. Vernieuwen c.q. vergroten van een schuur/garage aan de Wakkerendijk te Eemnes.
De heer P. heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het vernieuwen c.q. vergroten van een schuur/garage. De schuur/garage past niet in aangegeven bouwvlek naast de woning.
Medewerking verlenen aan de aanvraag door middel van artikel 19 lid 3 procedure.
Aanvraag aanlegvergunning.
Mevrouw H. vraagt een aanlegvergunning aan inzake het aanleggen van een paardenbak op haar perceel I 693 naast Wakkerendijk. Aanlegvergunning weigeren, conform conceptbrief. Uitspraak rechtbank.
De rechtbank Utrecht heeft een uitspraak gedaan inzake de beroepstermijn. Het beroep van betrokkenen is niet tijdig ingesteld. De rechtbank heeft het beroep niet-ontvankelijk verklaard. Uitspraak voor kennisgeving aannemen.
Rode contouren van het streekplan.
In verband met de totstandkoming van het nieuwe streekplan moeten gemeenten aangeven waar volgens hen rode contouren (waarbuiten niet gebouwd mag worden) getrokken moeten worden.

1. Het trekken van de rode contouren agenderen voor de vergadering van commissie WRM van november.

2. Commissie WRM voorstellen vooralsnog de rode contouren in noordelijke richting te leggen op 2 percelen noordelijk van de huidige bebouwing, in zuidelijke richting te leggen op perceelnr.: 49 en 50, ter hoogte van Wakkerendijk 102, het bedrijventerrein en voorts conform de bijgevoegde plattegronden.

3. Gewestelijk aangeven dat Eemnes in de streekplanperiode uitgaat van het bouwen van 120 woningen op inbreidingslocaties en 290 woningen op uitbreidingslocaties.
Bouwaanvraag voor het tijdelijk plaatsen van een noodgebouw. De Rabobank heeft een bouwvergunning aangevraagd voor het tijdelijk plaatsen van een noodgebouw (t.b.v. kantoren) op het parkeerterrein achter de Rabobank aan de Braadkamp 15.
Met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking verlenen aan de bouwaanvraag voor het tijdelijk plaatsen van een noodgebouw.
Woonzorgzone Noordbuurt.
Eerder heeft u de beslissing inzake de keuze van een procesbegeleider voor het project woonzorgzone Noordbuurt aangehouden. Op basis van nadere informatie wordt u wederom voorgesteld een beslissing te nemen. Opdracht vestrekken aan Laagland'advies bureau.