Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

11 oktober 2002

Voorwaardelijke sluiting horecapand

Op 13 september is door de politie in het horecapand aan de Marktstraat 9 te Delfzijl een hoeveelheid softdrugs aangetroffen ten behoeve van verkoop en gebruik.

Op 28 februari 2002 heeft de gemeenteraad van Delfzijl de "Notitie (soft) drugsbeleid Delfzijl" vastgesteld, waarin de kaders voor het te voeren softdrugsbeleid in deze gemeente staan aangegeven. In de notitie is onder andere bepaald dat in de gemeente Delfzijl één gecontroleerd verstrekkingspunt voor softdrugs is. Verkoop en gebruik van softdrugs is enkel en alleen toegestaan vanuit coffeeshop "New Generation" aan de Nieuweweg 9 te Delfzijl.

Het handelen in strijd met het gemeentelijk drugsbeleid noodzaakt de burgemeester tot het nemen van bestuursrechtelijke maatregelen. Na zorgvuldige afweging heeft burgemeester E. Haaksman besloten een beschikking tot voorwaardelijke sluiting van de horeca-inrichting aan de Marktstraat 9 (waarschuwing) af te geven. Dit betekent dat bij overtreding binnen één jaar de horeca-inrichting voor een nog nader te bepalen tijdvak gesloten wordt.