Digitale Gemeente Houten

Houten over tien jaar

dinsdag 8 oktober 2002 - Bron: Gemeente Houten

De gemeente wil de bewoners van Houten vragen mee te denken over de toekomst van Houten. In de komende maanden zal een Strategische Visie gemaakt worden. De Strategische Visie moet antwoord geven op de vraag: hoe zal Houten over 10 jaar functioneren?

Houten zal de komende jaren veel ontwikkelingen doormaken: veel nieuwe inwoners, een verbeterd centrum, uitgebreidere vervoerssystemen. De plannen hiervoor zijn grotendeels al gemaakt. Een belangrijke vraag die nu gesteld wordt is: wat zullen deze ontwikkelingen betekenen voor de leefkwaliteit over 10 jaar? Met andere woorden: op welke onderwerpen moet de gemeente zich richten? Moet bijvoorbeeld geïnvesteerd worden in uitgaansgelegenheden voor jongeren, in de kwaliteit van voorzieningen, in veiligheid of in de landschappelijke waarde rondom Houten? En hoe staat het met de sociale cohesie, dus de betrokkenheid van bewoners bij hun eigen buurt en bij heel Houten? De raadsleden hebben 6 belangrijke themas geselecteerd die de leefkwaliteit voor de toekomst van Houten bepalen. Aan u de vraag welke opmerkingen u bij deze themas heeft.

De gemeente Houten heeft adviesbureau Início gevraagd te helpen met het maken van de Strategische Visie. Henk Zoeteman van Início: "de komende weken willen we zoveel mogelijk Houtenaren spreken en u kunt ons dus overal tegenkomen: bij verenigingen, in het park, op de Heemlandenschool, op de markt en in de bibliotheek. We gaan een video maken met Houtense jongeren. In januari sluiten we het participatietraject af met een slotbijeenkomst. Tot die tijd houden we de lezer van deze informatierubriek op de hoogte van de Strategische Visie".

THEMAS VOOR DE TOEKOMST
Er zijn zes themas geselecteerd die belangrijk zijn voor de toekomst van Houten. Início wil graag uw mening over de positieve kanten en de negatieve kanten van deze themas. Of misschien heeft u andere opmerkingen die goed zijn om te weten. Hieronder alvast een voorproefje van de vragen waarop Início graag antwoord wil hebben.


1. Voorzieningen en uitgaan
Welke voorzieningen moeten in Houten worden uitgebreid en voor welke voorzieningen moet of kan Houten afhankelijk blijven van andere gemeenten (Utrecht)? Denk hierbij aan winkels, kinderopvang, bioscoop, theater, uitgaansvoorzieningen en sociaal-culturele voorzieningen.


2. Nieuwe bewoners en sociale cohesie
Hoe ervaren de nieuwe bewoners Houten en hoe moet Houten investeren in het versterken van de sociale cohesie?


3. Veiligheid
Wat is belangrijk voor de veiligheid en hoe kunnen we dit verbeteren?


4. Het Kant, Het Rond
Wat is bij de ontwikkeling van het centrumgebied belangrijk?


5. Jongeren
Wat moet Houten bieden voor jongeren over 10 jaar?


6. Landschappelijke waarde en de positie van Houten in de regio Welke positie moet Houten innemen in de regio en welke rol speelt het buitengebied hierin? En in hoeverre moet Houten nog uitbreiden om de groei van de eigen bevolking op te vangen?

HOE KUNT U REAGEREN
U kunt op de volgende manieren uw reactie geven:
- U kunt een voorbedrukte vragenlijst invullen die u kunt vinden in een informatiestand in de bibliotheek en het Wooninformatiecentrum vanaf volgende week tot en met november
Verder houdt Início interviews op de volgende tijden:
- op dinsdag 15 oktober van 11 uur tot 12 uur op het schoolplein van De Heemlanden en van 12.30 uur tot 13.30 uur in het Imkerspark/ Lobbendijk

- op donderdag 17 oktober van 10 uur tot 12 uur op de markt op Het Rond
De Strategische Visie wordt gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsreceptie op 9 januari 2003.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).