Rijksvoorlichtingsdienst

Afzender: RVD/DG
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 10-10-2002 16:38

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
10 oktober 2002

MEDEDELING VAN DE RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

UITVAART ZIJNE KONINKLIJKE HOOGHEID PRINS CLAUS DER NEDERLANDEN

De uitvaartdienst en bijzetting van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden in de Nieuwe Kerk te Delft zal plaatsvinden op dinsdag 15 oktober, van 12.30 uur tot 13.30 uur. Voorganger is ds. C.A. ter Linden. De rouwstoet vertrekt om 9.45 uur vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag naar Instituut Defensie Leergangen in Rijswijk. Hier sluit de naaste familie van de Prins zich in volgrijtuigen aan bij de rouwstoet. Om 11.35 uur vertrekt de gehele stoet met groot militair ceremonieel naar de Nieuwe Kerk in Delft. Daar arriveert zij om 12.15 uur.

De genodigden arriveren tussen 10.30 uur en 12.00 uur bij de Nieuwe Kerk. De leden van de Koninklijke Familie die niet deelnemen aan de rouwstoet, Nederlandse autoriteiten en leden van buitenlandse vorstenhuizen komen bijeen in het Stadhuis van Delft. De Nederlandse autoriteiten en de leden van buitenlandse vorstenhuizen gaan tussen 11.50 uur en 12.00 uur te voet over de Markt naar de Nieuwe Kerk. Om 12.00 uur gaan de leden van de Koninklijke familie die niet deelnemen aan de rouwstoet van het Stadhuis te voet naar de Nieuwe Kerk.

De uitvaartstoet arriveert om 12.15 uur bij de kerk. De uitvaartdienst vangt aan om 12.30 uur. De bijzetting vindt plaats in de Koninklijke Grafkelder van de kerk. Om 13.30 uur vertrekken de Koninklijke Familie en de deelnemers aan de rouwstoet naar Paleis Noordeinde, waar de condoléance van de familie plaatsvindt.

De laatste gang van de Prins van Den Haag naar Delft en de uitvaartdienst worden rechtstreeks uitgezonden via televisie.

RVD, 10.10.2002

MEDEDELING VOOR DE REDACTIES
Informatie over de samenstelling van de rouwstoet, over de orde van dienst, en over aanwezige officiële genodigden volgt zo spoedig mogelijk. Algemeen RVD-persinformatienummer met betrekking tot het overlijden van Prins Claus is 070 - 3651100
Zie voor eerdere RVD-persberichten, achtergrondinformatie (o.a. over de indeling van de Koninklijke grafkelder), en antwoorden op veel gestelde vragen de speciale herdenkingsite op www.koninklijkhuis.nl/prinsclaus. EINDE MEDEDELING VOOR DE REDACTIES