Radio Nederland Wereldomroep

Bijzetting wereldwijd via Wereldomroep (2)

Met extra uitzendingen van de Wereldomroep en BVN-TV kunnen Nederlanders in het buitenland zo goed als wereldwijd het programma van de gezamenlijke publieke omroep over de bijzetting van Prins Claus op 15 oktober rechtstreeks volgen. Voor zowel de Nederlandstalige radiouitzendingen als BVN-TV heeft de Wereldomroep eenmalig haar uitzendgebied in het tijdvak van de bijzetting vergroot. Naast de vier reguliere radiofrequenties worden er acht extra frequenties ingezet voor uitzending buiten Europa; voor BVN-TV is op twee satellieten extra zendtijd ingehuurd.

De Nederlandstalige radiouitzendingen van de Wereldomroep zijn dinsdag van 10.00 uur tot 14.00 uur Nederlandse tijd te beluisteren in Europa, het Caribisch gebied, Suriname, Australië en Nieuw Zeeland, Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Middels www.wereldomroep.nl is de bijzetting in real audio te volgen. BVN-TV zendt de plechtigheden rechtstreeks uit in Europa, het Midden Oosten, Afrika, de Verenigde Staten en Midden- en Zuid-Amerika. In de overige uitzendgebieden is op dinsdag 15 oktober een samenvatting van de bijzetting te beluisteren of te zien. De frequenties staan op www.wereldomroep.nl en www.bvn.nl.

Lodewijk Bouwens, Algemeen Directeur van de Wereldomroep en Voorzitter van BVN-TV, is tevreden over het wereldwijde uitzendgebied. "In tijden als deze wordt massaal op ons afgestemd. Vooral onze luisteraars en kijkers op Aruba, de Antillen en uit Suriname maken gebruik van onze nieuwsbronnen."

De Wereldomroep is de internationale publieke omroep van Nederland. Via radio, televisie en internet biedt de Wereldomroep nieuws, informatie en cultuur in het Nederlands, Engels, Spaans, Indonesisch, Portugees, Frans, Papiamento en Chinees aan miljoenen mensen over de hele wereld. Bovendien promoot de Wereldomroep muziek van Nederlandse bodem in het buitenland. RNTC, verbonden aan de Wereldomroep, verzorgt trainingen en geeft media-adviezen aan partnerstations in ontwikkelingslanden. Meer informatie over de Wereldomroep staat op www.wereldomroep.nl.