Ingezonden persbericht


Utrecht, 15 oktober 2002
Referentie: FO1-19/880/CD

Persbericht

Factsheets 'Feiten en Regels' FvO over Wet- en regelgeving

De Federatie van Ouderverenigingen (FvO) publiceert de serie 'Feiten en Regels'. 'Feiten en Regels' geeft beknopte toelichtingen op wet- en regelgeving die van toepassing is op mensen met een verstandelijke beperking. De serie wordt regelmatig aangevuld over uiteenlopende onderwerpen.

De serie 'Feiten en regels' geeft een korte toelichting op wet- en regelgeving, die van belang is voor mensen met een verstandelijke handicap. 'Feiten en Regels' zijn verkrijgbaar in 'factsheets', twee tot vier pagina's lang.

Er zijn inmiddels achttien nummers verschenen, over uiteenlopende onderwerpen als huursubsidie, klachtrecht, orgaandonatie, de wetgeving bij ontslag uit de sociale werkvoorziening, Wet voorzieningen gehandicapten, Wajong, portretrecht en de rechten van kunstenaars met een handicap. Wie een juridische vraag heeft, kan vaak het antwoord vinden in een van deze factsheets.

De factsheets zijn te bestellen bij de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) via de winkel op internet (www.fvo.nl ) of telefonisch (030) 236 37 67.

De prijs is ¬ 1,43 voor leden en ¬ 1,81 voor niet-leden.

Persoonlijke dienstverlening
Soms is schriftelijke informatie niet genoeg voor ouders. In dat geval kunnen zij als lid van een van de ouderverenigingen met hun probleem terecht bij de persoonlijke dienstverleners van die oudervereniging. Mochten deze er niet uitkomen, dan is er de juridische afdeling van de gezamenlijke ouderverenigingen voor specialistische informatie en advies op juridisch terrein. Ook voor de schriftelijke ondersteuning bij bijvoorbeeld bezwaarprocedures en voor advies bij beroepsprocedures kan de juridische afdeling ouders terzijde staan.

In de bijlage vindt u korte samenvattingen van de brochures.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht