Ingezonden persbericht


Persbericht

Veiligheidskleren en Waterkeren in het Keringhuis

Hoek van Holland, 7 oktober 2002, Tijdens de WetenWeek, 16 tot en met 13 oktober, zullen er in het Keringhuis diverse leuke (natte en droge) activiteiten worden georganiseerd die allemaal in het teken van Veiligheid staan. Zo kan je bijvoorbeeld allerlei soorten veiligheidskleren zien, meedoen met het Proefjeslab en een veiligheidscertificaat verdienen.

Extra leuk

Op woensdag 16, zondag 20 en woensdag 23 oktober organiseert het Keringhuis voor iedereen extra leuke en interessante activiteiten. Van 13.00 uur tot 16.30 uur vindt het Proefjeslab plaats. Elk half uur starten er interessante proefjes, zoals de veiligheidsschoen-kop-van-jut, de lashelmkijkdoos en de reflecterende sticker. Er is altijd een ervaren rondleider bij het lab aanwezig. Als beloning krijgen de deelnemertjes een veiligheidscertificaat en een cadeautje. Verder worden er verschillende veiligheidskleren tentoongesteld en kan je met veilige kleren aan op de digitale foto!

Veilige Scholenrondleiding

Op de woensdagochtenden zijn er gratis proefjesrondleidingen voor scholen om 9.30 uur en 11.00 uur. Elke dag is er plek voor 4 klassen. Aanmelden kan bij het Keringhuis.

Proefjesrondleiding

Op de andere dagen tijdens de wetenschapsweek is er elke dag om 14.00 uur gratis een proefjesrondleiding. Ook kun je elke dag een veilige puzzeltocht doen! Als je hem weer inlevert krijg je een heel veilig cadeautje.

Wetenweek

Tijdens de jaarlijkse WetenWeek, 16 t/m 23 oktober 2002, is iedereen welkom bij universiteiten, onderzoeksinstellingen, sterrenwachten, bedrijven, musea en bibliotheken. Op meer dan 400 plaatsen komen wetenschap en techniek op een bijzondere manier tot leven, en kunt u meedoen met experimenten, lezingen en demonstraties. Bij de activiteiten worden kinderen niet vergeten, zodat ze in de herfstvakantie een unieke kans hebben om als jonge onderzoeker aan de slag te gaan.

Openingstijden tijdens de Wetenweek

ma t/m vr van 10.00 tot 17.00 uur

za en zo en feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur

Meer informatie: 0174-511222 of www.keringhuis.nl