Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-10-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.05 uur

Inbreker aangehouden

NIEUWEGEIN Op dinsdag 15 oktober is een inbreker op heterdaad betrapt en door een beveiligingsbeambte aangehouden.

Rond 05.30 uur zag een beveiligingsbeambte op zijn ronde door City Plaza dat een persoon in een winkel liep en dat van die winkel een ruit was vernield. Hij waarschuwde direct de politie en zag op dat moment dat de verdachte via de vernielde ruit het bedrijf uitkwam. De beveiligingsbeambte hield de verdachte, een 35-jarige man uit IJsselstein, aan en droeg hem even later aan de politie over.

De verdachte werd in het politiebureau ingesloten. Hij bleek een tiental GSMs uit het bedrijf te hebben gestolen.

Achtervolging

HOUTEN Op dinsdag 15 oktober konden enkele verdachten worden aangehouden na een achtervolging.

Rond 17.05 uur zagen twee politiemotorrijders op de Rondweg een motorscooter met twee opzittenden rijden. Omdat beiden geen helm droegen, gingen de politiemensen achter hen aan. De bestuurder van de motorscooter stopte niet en ging er in de richting van de wijk De Weide vandoor. Daarbij sneed hij een hem achtervolgende politiemotorrijder af en reed kennelijk opzettelijk tegen zijn voorwiel. Hierdoor kwam de motoragent ten val. De andere motorrijder zette de achtervolging voort. In de wijk De Weide sprong de passagier van de motorscooter en kon door de motorrijder worden aangehouden. Het bleek te gaan om een 17-jarige jongen uit Houten.

Politiemensen hadden de bestuurder van de motorscooter herkend en stelden een onderzoek bij zijn woning in. De jongeman, 18 jaar oud en afkomstig uit Houten, werd daar niet aangetroffen. Even later melden de 18-jarige jongeman zich tezamen met de 18-jarige eigenaar van de motorscooter op het politiebureau. Beiden werden aangehouden. De eigenaar werd aangehouden omdat de motorscooter vorige week ook al was achtervolgd, nadat hij zich aan een politie-controle had onttrokken.

De politiemotorrijder liep door de valpartij letsel aan zijn handen en enkels op en is daarvoor in het ziekenhuis behandeld.

Man aangehouden

IJSSELSTEIN Op dinsdag 15 oktober is een man aangehouden die een vrouw belaagde.

Rond 17.20 uur was een 30-jarige vrouw uit IJsselstein aan het hardlopen op de Randdijk. Bij de toegangsweg naar de Nedereindse Plas zag zij dat een man haar richting op kwam rennen. Hij stak daarbij zijn handen uit, kennelijk om haar beet te pakken. De vrouw draaide om, werd bij haar kleding beetgepakt, maar slaagde er toch in weg te rennen. De man kwam achter haar aan. Bij de parkeerplaats bij de rotonde zag de vrouw een automobiliste naderen en sprong bij haar in de auto. De belager probeerde het linkervoorportier van de automobiliste open te trekken, maar zij kon die vergrendelen, waarop hij tegen de auto schopte. De automobiliste reed weg en belde de politie.

De politie kon even later de verdachte aanhouden. De man, 21 jaar oud en afkomstig uit Frankrijk, verzette zich daarbij hevig, waardoor een politieman een gekneusde duim opliep. De verdachte is in het politiebureau ingesloten. Hij bleek onder invloed te verkeren.

Inbrekers aangehouden

HOUTEN In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 oktober zijn twee inbrekers aangehouden.

Rond 01.20 uur kreeg de politie de melding dat er door een drietal personen werd ingebroken in de nog op te leveren nieuwbouw aan het Fluweelmos. Ter plaatse wees een getuige de politiemensen waar de verdachten zich ongeveer bevonden. Toen de politiemensen die kant opliepen, kwamen hen twee personen tegemoet lopen. Toen de verdachten de politiemensen zagen, lieten zij een rugzak vallen en renden weg. Na een korte achtervolging konden beiden worden aangehouden. De verdachten waren 33 en 43 jaar oud en afkomstig uit Uden en Oss. De derde verdachte werd niet meer aangetroffen. In de rugzak bevonden zich inbrekerswerktuigen. Bij een vijftal woningen bleken ruiten te zijn vernield. Het is nog onbekend of er goederen uit de woningen zijn weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.