Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)


--- persbericht ---

16/10/2002 -

CNV-voorzitter Doekle Terpstra over val kabinet: "Dramatisch en beschamend"

"Het kabinet-Balkenende komt ten val als gevolg van egotripperij van onvolwassen quasi-politici die niet begrepen hebben welke verantwoordelijkheden gepaard gaan met kabinetsdeelname. Het gedrag van enkelen brengt de Nederlandse samenleving in ernstige problemen", aldus CNV-voorzitter Doekle Terpstra.

De huidige sociaal-economische situatie vraagt om daadkracht en die daadkracht heeft ten ene male ontbroken. Het gevoel van permanente crises dringt zich op. Terpstra: "De LPF sprak over "de puinhopen van paars", maar dat zijn molshopen vergeleken met de puinhopen die de LPF in nog geen honderd dagen regeringsdeelname tot stand heeft gebracht."

Het aanzien van de politiek is ernstig geschaad. De opdracht aan politieke partijen is om in de komende verkiezingsstrijd dat vertrouwen te herstellen.
Het CNV meent dat er geen impasse mag ontstaan in de beleidsvorming. Daarom doet het CNV een dringend beroep op politieke partijen om tot de verkiezingen een minderheidskabinet te vormen. Dat kabinet kan initiatieven nemen om het vertrouwen in de politiek te herstellen. Terpstra: "De sociaal-economische situatie eist dat er perspectiefvol beleid wordt gemaakt."

Voor nadere informatie
Persvoorlichter Karin Jansen: 030 - 2913 707 of 06 - 53 400 399


---