Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

100 DAGVERSE KRANTENTITELS WERELDWIJD BESCHIKBAAR

Algemeen Dagblad tekent wereldwijde distributieovereenkomst met PEPC

DEN HAAG, 16 oktober, 2002 Met ingang van vandaag is de dagverse editie van het Algemeen Dagblad wereldwijd beschikbaar via PEPC s digitale krantenkiosk. Met het contracteren van het Algemeen Dagblad distribueert PEPC digitaal de laatste editie van 100 kranten uit 44 landen. In de afgelopen maand voegde PEPC de Göteborgs-Posten (Zweden), Udayavani (India), Bisnis Indonesia (Indonesië) en Sofia Echo (Bulgarije) toe aan de lijst beschikbare titels. Naast de bovengenoemde kranten distribueert PEPC gerenommeerde titels als De Telegraaf, International Herald Tribune, USA Today (Verenigde Staten), Washington Post (Verenigde Staten), Le Figaro (Frankrijk), Le Monde (Frankrijk), Neue Zurcher Zeitung (Zwitzerland), Die Welt (Duitsland), Mainichi Shimbun (Japan), Il Giornale (Italë) en El Pais (Spanje).

PEPC (Publishers Electronic Printing Concept) kondigde de 100e deelnemende krant vanmiddag aan tijdens de IfraExpo 2002 in Barcelona. De afgelopen maanden hebben we een groot aantal kranten gecontracteerd, zegt Rob Dorpmans, Algemeen Directeur van PEPC Worldwide. Eind april 2002 voegden we De Los Angeles Times en USA Today toe aan onze lijst beschikbare kranten. Hiermee brachten we het totale aanbod destijds op 70 beschikbare titels. Het feit dat PEPC in de afgelopen 6 maanden 30 kranten heeft gecontracteerd, vormt een goede indicatie van het enthousiasme waarmee ons concept in de krantenuitgeverswereld wordt ontvangen.

Met haar innovatieve distribute-then-print -model, biedt PEPC nationale en internationale krantenuitgevers een nieuw distributiekanaal voor de verkoop van dagverse kranten. PEPC distribueert, verkoopt en print de deelnemende kranten via haar werelwijde netwerk van digitale krantenkiosken. Onze service stelt uitgevers in staat hun dagverse kranten aan te bieden op locaties waar ze dat op individuele basis niet, op een kostenefficiënte manier, kunnen realiseren, aldus Rob Dorpmans. Tegelijkertijd vervult de digitale krantenkiosk de groeiende informatiebehoefte van internationale reizigers.

PEPC s Digitale Distributie Netwerk dat gebruik maakt van vijf satellieten voorziet de wereldwijd geïnstalleerde digitale krantenkiosken op een permanente basis van dagverse kranten. PEPC heeft de digitale krantenkiosk nu in 16 landen geïntroduceerd.

Over PEPC Worldwide

PEPC Worldwide, gevestigd in Den Haag, met kantoren in Miami, San Diego en Hong Kong, is een wereldwijde distributeur van digitale content afkomstig van nationale en internationale krantenuitgevers. PEPC, opgericht in 1999, heeft een interactieve digitale krantenkiosk ontwikkeld die on demand direct de laatste editie van kranten uitprint. De door PEPC ontwikkelde state-of-the-art software en PEPC s Private Multicast Satelliet Netwerk vormen de basis voor een digitaal distributienetwerk dat 99,1% van de wereldbevolking bestrijkt. Dit netwerk vormt een distributiesnelweg naar digitale krantenkiosken over de gehele wereld. Voor meer informatie over de activiteiten van PEPC Worldwide kunt u een bezoek brengen aan

www.pepcworldwide.com


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (