Leefbaar Nederland

Fractie Leefbaar Nederland
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

Woensdag 16 oktober 2002

PERSBERICHT

KABINETSVAL BESLOTEN TIJDENS UITVAART

Het is een schande dat de 26 cowboys van de fractie van LPF en de bewindslieden van de LPF nu krokodillentranen huilen over de ellende die ze zelf veroorzaakt hebben, zo reageert Fred Teeven, fractievoorzitter van Leefbaar Nederland op de kabinetsval. 1,5 miljoen kiezers hebben op 15 mei hun stem uitgebracht op het LPF, maar van politieke vernieuwing is niet veel te merken geweest. Ik hou er niet van als mensen weglopen voor hun verantwoordelijkheid!. Hoe zit het nu met de voortgang van de werkelijk prangende zaken in onze samenleving? De zorg, het onderwijs en niet onbelangrijk: de veiligheid! De vernieuwing in de politiek, waar de mensen bij de verkiezingen om 15 mei toch duidelijk om hebben gevraagd, is nog niet voltooid.

Regie
Niet alleen de LPF is verantwoordelijk voor de val van het kabinet. Ook de onervaren Balkenende blijkt niet in staat te zijn geweest de ruziënde ministers tot de orde te roepen. De premier was de regie totaal kwijt. Twaalf dagen geleden ontvingen we als fractie van Leefbaar Nederland nog een kaartje van de premier dat alles pais en vree was. De kiezer en de kamer zijn gewoon voor de gek gehouden!

Tijdstip
Tijdens de uitvaartdienst van Z.K.H. Prins Claus hoorde Fred Teeven enkele fractievoorzitters al hardop praten over het moment waarop de stekker uit het kabinet zou worden getrokken. Afschuwelijk dat er nu gepraat wordt over piëteit, terwijl tijdens de uitvaart men niet eens het fatsoen kon opbrengen om zijn mond te houden! Piëteit verlangt niet alleen woorden, maar ook daden, zo zegt Fred Teeven, fractievoorzitter van Leefbaar Nederland. Die vergadering had ook nooit op dinsdagavond mogen plaatsvinden.


--------------------------------------------- einde persbericht -----------------------------------------------
Voor meer informatie kunt contact opnemen met:

Fred Teeven (06-18305961) Manon van Heems, voorlichter (06-51997218)

Manon van Heems
Voorlichter/ Beleidsmedewerker
Tweede Kamer Fractie Leefbaar Nederland
070-3185584
06-51997218