Gemeente Ede

Partiële herziening streekplan Kernhem
Raad van State wijst verzoek om herziening af

De Raad van State heeft vanochtend wederom uitgesproken dat de partiële herziening Kernhem-Ede van het steekplan Gelderland goed tot stand is gekomen. Hiermee blijft het streekplan de onderlegger voor het bestemmingsplan en de bouwplannen voor de wijk Kernhem.

In december 2001 en in maart 2002 wees de Raad van State al een verzoek tot voorlopige voorziening tegen de werking van het streekplan af. Op 1 mei van dit jaar wees de Raad van State het beroep tegen de partiële herziening af. Bezwaarmakers vroegen de Raad van State daarop de uitspraak van mei te herzien. Vanochtend heeft de Raad van State dit verzoek afgewezen. Dit betekent dat de procedures voor het streekplan en voor de Milieu Effect Rapportage zorgvuldig en goed zijn doorlopen. Het streekplan is daarmee de onderlegger voor het bestemmingsplan en de bouwplannen voor Kernhem.

Kernhem blijft nodig
De weg is vrij voor het overgrote deel van de woningbouw in Kernhem. Voor een klein deel van de woningbouw wordt nog gewacht op de uitspraak van de Rechtbank in Arnhem. Die buigt zich over de bouwvergunningen van 52 woningen in het gebied tussen 50 en 90 meter ten zuiden van de Doesburgerdijk. Wethouder Rob Spiegelenberg over de uitspraak van de Raad van State: ``Ik ben blij met de uitspraak. Het bewijst voor mij weer dat we de goede weg in zijn geslagen. We gaan voortvarend verder met de ontwikkeling van de wijk. Kernhem is en blijft nodig om te voorzien in de woningbehoefte van Ede én de regio.``